Peel maakt van je iPhone een universele afstandsbediening

08 december 2010 1 Minuut 0 Reacties
Peel-iphone

Het idee om een iPhone of iPod te gebruiken als universele afstandsbediening bestaat al jaren, maar je hebt er altijd een fijna externe dongel voor nodig of een dure home cinema set-up. Een klein bedrijf genaamd Peel heeft hier een totaal ander idee over, de Peel Universal Control. Dit systeem is ontworpen iPhone gelijkwaardig te maken aan geavanceerde universele afstandsbedieningen als de Logitech Harmony.

Het bedrijf bestaat uit een aantal voormalige Apple engineers en hun benadering is uniek te noemen: In plaats van een dongel aan de iPhone zelf te verbinden komt Peel met een externe infrarood zender die je gewoon op de salontafel kunt plaatsen. De zender wordt aangesloten op je router en dus draadloze netwerk, om zo verbinding met je iPhone te maken.

Via een applicate uit de App Store genaamd de Peel TV Guide wordt het denken je verder uit handen genomen. De applicatie selecteer programma’s, series en shows aan de hand van jouw interesses en ze worden automatisch voor je weergegeven. Ook het bedienen van het volume of het zappen gebeurt futuristisch door middel van gebaren.

Nadeeltje is dat veel meer dan zappen en het volume aanpassen nog niet mogelijk is. Er is nog geen mogelijkheid voor integratie met bijvoorbeeld Apple TV, iTunes en Video-On-Demand services. De prijs is een apart verhaal en gaat ergens tussen de 200,00 en 300,00 dollar liggen, maar de hoogste bieders krijgen er nu al een!

Reacties (0)