Panasonic SC-BTT885 en SC-BTT865 home cinema sets met 4K-upscaling

25 maart 2014 2 Minuten 1 Reacties
Panasonic-2014-4k-home-cinema

Panasonic heeft deze week zijn nieuwe line-up 4K Ultra HD tv's gepresenteerd. Deze modellen kunnen content in een viermaal hogere resolutie dan Full HD weergeven maar daarvoor is wel een compatibele speler nodig. Daarom introduceert Panasonic ook drie home cinema systemen die uitgerust zijn met de mogelijkheid om content naar 4K-resolutie op te schalen.

Panasonic 4K home cinema systemen

Je kunt één van de nieuwe 2014 Blu-ray spelers van Panasonic gebruiken om je SD- en HD-video’s op te schalen naar de hoge 4K-resolutie maar als je een compleet home cinema systeem zoekt met deze mogelijkheid zijn de SC-BTT885, SC-BTT865 en SC-BTT505 interessant. Deze nieuwe home cinema systemen van Panasonic bieden een vermogen van 1.200 Watt en zijn uitgerust met divers ‘slimme’ functies.

Panasonic zet in op een indrukwekkend home cinema-geluid en geeft aan dat de SC-BTT885-, SC-BTT865- en SC-BTT505 home cinema systemen een 3D Cinema-surround sound weer kunnen geven via 36 kanalen, afkomstig uit 5.1 fysieke luidsprekers en 31 virtuele luidsprekers. De subwoofer met een diagonaal van 20 centimeter moet zorgen voor indrukwekkende lage tonen. De sets zijn daarnaast voorzien van een center speaker met een diagonaal van 6,5 centimeter.

Alle nieuwe home cinema systemen zijn uitgerust met een LincsD-Amp van de tweede generatie. Deze beperkt volgens de Japanse fabrikant dataverlies en ruisgeneratie tot een minimum en gaat zo achteruitgang van de geluidskwaliteit tegen. De ingebouwde 4K Ultra HD-opschaalfunctionaliteit in de nieuwe home cinema systemen geeft content die in lagere resolutie is opgenomen in een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels weer. Hier is echter wel een 4K Ultra HD tv voor vereist.

Met de Music Streaming-app van Panasonic kunnen gebruikers via Bluetooth draadloos verbinding maken met een smartphone of tablet en content daarvan naar het systeem streamen. De app kan bovendien worden gebruikt om te streamen vanaf andere bronnen, zoals een NAS vaste schijf. Geluid wordt met de aptX-codec voor hoogwaardige audio met lage latentie gedecodeerd met minimale compressie.

De Miracast-functie maakt het mogelijk om content van mobiele apparaten eenvoudig weer te geven op een televisie. De SC-BTT885-, SC-BTT865- en SC-BTT505 zijn voorzien van Wi-Fi in het hoofdapparaat, eenvoudige HDMI-connectiviteit en Wireless Rear Speakers (alleen SC-BTT885 en SC-BTT865). Ook hebben alle drie de systemen een hoogwaardig design met metalen afwerking.

Prijs en beschikbaarheid

SC-BTT885: 1.050 euro (zilver, vier zuil luidsprekers), vanaf midden mei 2014.
SC-BTT865: 950 euro (zilver, twee zuil luidsprekers en twee boekenplank luidsprekers), vanaf midden mei 2014.
SC-BTT505: 850 euro (zilver, vier boekenplank luidsprekers), vanaf midden april 2014.

Meer informatie

Panasonic heeft ook nieuwe hdtv’s voor 2014 aangekondigd. Alle modellen, specificaties en prijzen vind je in de Panasonic 2014 lcd led tv line-up. De overige home cinema producten van de Japanse fabrikant, waaronder de nieuwe 4K Ultra HD tv’s, zijn te vinden in het 2014 home cinema overzicht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Bert

Bert
01 januari 2015 om 09:04

Mooie set met vol geluid. Nadelen echter de hoge piep en geluid van de ventilator die op 4 meter afstand nog duidelijk te horen is. ook geen ondersteuning van MKV met subtitles wat een ander merk wel ondersteunt.

Inloggen