Onkyo TX-RZ840 en TX-RZ740 krijgen langverwachte firmware-update

02 augustus 2019 1 Minuut 0 Reacties
Onkyo TX-RZ840

De langverwachte firmware-update voor de Onkyo TX-RZ840 en TX-RZ740 is nu beschikbaar. Deze brengt ondersteuning voor IMAX Enhanced, Dolby Atmos Height Virtualizer en update de ingebouwde Chromecast naar versie 1.36.

De Onkyo TX-RZ840 en de TX-RZ740 av-receivers hebben een firmware-update gekregen, zo maakte het bedrijf bekend op de eigen Facebook-pagina. De twee receivers werden in mei gelanceerd.

De twee nieuwe receivers in de line-up van Onkyo hebben een langverwachte firmware-update gekregen die verschillende nieuwe functies naar de receivers brengt. Zo is er nu ondersteuning voor IMAX Enhanced, Dolby Atmos Height Virtualizer en is de ingebouwde Chromecast voorzien van een update naar versie 1.36.

Over de Onkyo TX-RZ840 en TX-RZ740

De TX-RZ840 en TX-RZ740 hebben een vermogen van respectievelijk 215 Watt en 185 Watt (6 ohms, 1kHz, 10% THD, one channel driven). Beide modellen zijn de eerste receivers van Onkyo die het IMAX Enhanced-certificaat krijgen. Dit certificaat is overigens ontwikkeld door DTS en IMAX en zorgt ervoor dat IMAX Enhanced-content optimaal bekeken kan worden op compatibele apparatuur. Met Dolby Atmos Height Virtualizer kan een hoogte-effect zonder Atmos-speakers gecreëerd worden.  In mei werd al bekendgemaakt dat deze functies niet direct bij lancering beschikbaar zouden zijn. Een firmware-update zou later volgen. Deze firmware-update is dan ook nu beschikbaar voor beide receivers.

De Onkyo TX-RZ840 en de TX-RZ740 zijn beide inmiddels succesvol gelanceerd. Beide modellen zijn in een zilveren en zwarte variant op de markt gebracht. De TX-RZ840 heeft een adviesprijs van 1.199 euro. De TX-RZ740 is iets goedkoper en is verkrijgbaar voor 949 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)