Nieuwe UPC decoder wordt multimedia centrum

16 maart 2010 1 Minuut 0 Reacties
upc-dvr

De decoder zoals we deze kennen zal de komende jaren flink veranderen, zeker als het aan Liberty Global, eigenaar van onder andere UPC en Telenet, ligt. Het bedrijf gaat revolutionaire veranderingen doorvoeren in een nieuwe UPC Mediabox. Liberty Global noemt de nieuwe Mediabox een "next-generation set-top-box", die het mogelijk maakt om niet alleen TV te kijken en op te nemen, maar ook om een middelpunt te vormen van je complete multimedia netwerk.

Een aantal veranderingen die we kunnen verwachten zijn onder andere het integreren van 6 tuners, een ingebouwd kabelmodem, en draadloze internet mogelijkheden. Dit nieuwe apparaat, voorlopig “The Home Gateway” genaamd, moet volgens Liberty Global zowel alle functies die een TV biedt (bekijken of opnemen van TV zenders) als alle functies van een thuisnetwerk (Wifi, modem, streaming) overnemen.

Gelukkig hoeven UPC en Telenet klanten niet te vrezen voor een veel hogere prijs aangezien de kosten van deze apparatuur de laatste tijd zodanig gedaald zijn dat deze nieuwe next-generation Mediabox voor dezelfde prijs als de huidige Mediabox verkocht kan worden.

Bron: TotaalTV

Reacties (0)