Nieuwe apparaten Pioneer voor senioren versterken geluid tv

07 mei 2013 1 Minuut 3 Reacties
Pioneer-VMS-550

Pioneer wil met de introductie van een nieuwe serie apparaten die speciaal voor senioren ontwikkeld zijn het televisiekijken aangenamer maken. De serie bestaat uit een draadloze luidspreker, een spraakontvanger en diverse hoofdtelefoons waarmee oudere tv-kijkers het geluid van hun tv kunnen versterken zonder huisgenoten te storen met een te hoog volume.

VMS-550 draadloze luidspreker

De draadloze luidspreker (hierboven afgebeeld) heeft de naam VMS-550 meegekregen en kan het geluid van een tv draadloos ontvangen en plaatsen binnen het gehoorveld van de gebruiker. Hierdoor hoeft de tv niet fysiek harder gezet te worden maar wordt het geluid naar de gebruiker gebracht. Wel moet er op de tv een zender aangesloten worden die het geluid naar de ontvanger kan versturen. De luidspreker beschikt daarbij over de ‘voice boost’-functie waarmee het frequentiebereik van de menselijke stem versterkt wordt.

VMR-M770 spraakontvanger

De VMR-M770 is een spraakontvanger die spraak of tv-geluid dat zich in de buurt bevindt opvangt middels een stereomicrofoon die in de oortelefoon gebouwd is. Deze versterkt het frequentiebereik van de menselijke stem en maakt zo onder meer dialogen in tv-series en de stemmen van tv-presentatoren duidelijker verstaanbaar.

Pioneer hoofdtelefoons

Ook lanceert Pioneer een serie hoofdtelefoons die voorzien zijn van een lange snoer. Hierdoor wordt de luisterzode vergroot en wordt de gebruiker geen bewegingsvrijheid ontnomen. Alle hoofdtelefoons leveren volgens Pioneer een helder, natuurlijk en dynamisch geluid. Met een bedieningskastje kan het volume geregeld worden en kun je schakelen tussen talen bij meertalige uitzendingen. De serie bestaat uit modellen met een hoofdband en modellen voor in het oor.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe apparaten van Pioneer in het tv-gamma zijn verkrijgbaar vanaf juni 2013. De hoofdtelefoons hebben een adviesprijs van 29,99 euro (SE-A611), 34,99 euro (SE-A611TV), 24,99 euro (SE-CL621TV) en 59,99 euro (SE-M631TV). De draadloze speaker (VMS550) krijg een prijs van 249,99 euro, terwijl de spraakontvanger (VMR-M770) 249,99 euro gaat kosten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Maarten

Maarten
02 juni 2013 om 09:27

Die draadloze luidspreker is precies wat ik zoek voor mijn hardhorende moeder. Wel vraag ik me af of de zender aangesloten kan worden op haar oude model tv. Is er ook iets van een statief bij te leveren, zodat de luidspreker op oorhoogte bij haar stoel kan staan? En hoe wordt de luidspreker gevoed?

Inloggen


02 juni 2013 om 12:50

Ik weet niet precies hoe deze producten technisch in elkaar steken, daarvoor zou je even met Pioneer contact op moeten nemen. De zender lijkt me echter aan de koptelefoon uitgang van de tv gekoppeld te worden, dat zit op nagenoeg elke tv. Een statief zal er waarschijnlijk niet voor zijn maar in de grote elektronicazaken is vast een statief te vinden dat je kunt gebruiken hiervoor.

Inloggen
L Brusse

L Brusse
19 oktober 2014 om 14:36

Kan ik de VMS-550 draadloze luidspreker aansluiten op mijn Samsung 40UB 600?

Inloggen