Naim Mu-so Qb 2: verbeterde versie van een compact alles-in-één systeem

09 augustus 2019 4 Minuten 1 Reacties
Naim Mu-so Qb 2

Deze week heeft Naim de Mu-so Qb 2, die voorzien is van diverse verbeteringen, officieel aangekondigd. De alles-in-één speaker is onder meer Roon Ready.

Eerder dit jaar lanceerde Naim de tweede versie van zijn Naim Mu-so alles-in-één speaker die we inmiddels ook uitgebreid getest hebben. Een tweede versie van de compacte variant, de Mu-so Qb, kon dus niet lang meer op zich laten wachten. Deze week heeft Naim de Mu-so Qb 2, die voorzien is van diverse verbeteringen, officieel aangekondigd.

Naim Mu-so Qb 2

De eerste generatie Mu-So Qb dateert alweer van 2016, en was in de basis te vergelijken met de Mu-so die in 2014 op de markt gebracht werd. Simpel gezegd was het een Mu-so in een veel compacter formaat. Nu is het dus tijd voor een nieuwe versie, waarbij het principe dat de Mu-so Qb 2 de compacte versie van de Mu-so is nog altijd staat.

De Qb 2 beschikt net als zijn grotere broer over Naims nieuwste hi-res, multiroom streamingplatform, waar ook de Uniti-serie producten en netwerkspelers van het merk over beschikken. Hiermee kun je muziek uit je eigen netwerk (tot 32bit/384kHz) en muziek van de meest bekende streamingdiensten afspelen. Ook zijn AirPlay 2 en Google’s Chromecast ingebouwd waardoor je eenvoudig muziek van je mobiele apparaten kunt streamen. Beide standaarden maken ook multiroom-opstellingen mogelijk. De verbeterde Wi-Fi connectiviteit moet zorgen voor een stabielere streaming ervaring, maar de Mu-so Qb kan ook via ethernet worden aangesloten.

Bluetooth is beschikbaar als de eerstgenoemde standaarden geen optie zijn. Mocht draadloos niet gewenst zijn, dan kun je gaan voor USB, optisch of 3.5mm. Tot slot is de Qb 2 natuurlijk ook Roon Ready.

De strak vormgegeven kubus beschikt over een verlichte volumeknop die tegelijkertijd dienst doet als controlepaneel. Je kunt de speaker echter ook bedienen middels de Naim-app en een nieuwe afstandsbediening. De grille van de speaker kan vervangen worden door een variant in een andere kleur (Olive, Terracotta en Peacock). Ook de audioweergave moet volgens Naim flink verbeterd zijn, met onder meer een DSP die tienmaal krachtiger is dan die van zijn voorganger. Het totale vermogen bedraagt 300 Watt.

Naim Mu-so Qb 2: specificaties

 • Nieuwe intelligente bediening: de nieuwe interface heeft 15 drukgevoelige knoppen en een verlichte volumeknop. Een nabijheidssensor zorgt ervoor dat de verlichtingsring aan gaat bij toenadering.
 • Multiroom made easy: 3 manieren om multiroom te spelen, via Naim, Apple of Google Apps.
 • Meer kracht: nieuwe multicore Digital Signal Processor (DSP) zorgt voor hogere prestaties en levert 2000 MIPS (Million Instructions Per Second) in vergelijking tot Mu-so 1’s single-core, 150MIPS DSP. 13x meer kracht.
 • Verbeterde speaker drivers, voortgekomen uit een samenwerking tussen de R&D afdelingen van NAIM en FOCAL. De nieuwe drivers zorgen voor een verbeterde weergave.
 • Naim’s nieuwe streamingplatform is krachtig en klaar voor nieuwe technologie. Dit platform is terug te vinden in de Mu-so 2nd Generation, UNITI reeks en de high-end netwerkspelers van het merk.
 • Nieuwe afwerking en kleuren voor het front. Mu-so Qb 2nd Generation is voorzien van een hoogwaardige stoffen afwerking in donkergrijs. Optioneel kun je kiezen voor Olijf, Terracotta en Peacock.
 • Chromecast built-in: Google’s streaming service zorgt voor verbinding met een groot aantal apps, inclusief Deezer, Qobuz, Plex, TuneIn, SoundCloud en Pandora.
 • AirPlay 2: Stream muziek direct van je iOS bron of Apple Music and take en maak gebruik van Apple’s nieuwe multiroom ervaring.
 • Spotify Connec: directe integratie met Spotify Connect, zonder gebruik te maken van de Naim-app maak je direct contact met de Spotify-app als afstandsbediening.
 • TIDA: de lossless muziekservice is volledig geintegreerd, en bij elke Mu-so Qb 2nd Generation ontvang je 90 dagen gratis uitproberen.
 • Bluetooth: koppel je bluetooth device en speel direct muziek af.
 • Internet Radio: toegang tot duizenden radiostation en bewaar je favoriete zenders als preset voor directe toegang.
 • UPnPTM Streaming: stream muziek direct vanuit je PC, MAC of NAS in hoogwaardige kwaliteit. Mu-so 2 ondersteunt high-resolution WAV, FLAC and DSD files en resoluties tot 32bit/384kHz.
 • Roon Ready zorgt voor verbeterde en complete muziekervaring met Roon, de betaalde abonnementsdienst.
 • Kamercompensatie: kies uit drie verschillende modi zodat de muziekweergave kan worden aangepast aan de kamer akoestiek.
 • Extra connectiviteit: Mu-so Qb 2nd Generation is voorzien van een USB ingang, optische toslink ingang en een 3,5mm jack ingang.
 • De nieuwe afstandsbediening reflecteert de look and feel van de Mu-so Qb 2nd Generation.
 • Alarm/Klok: de Mu-so Qb 2nd Generation is voorzien van een wekkerradio functie die je via de Naim-app kan instellen.

Prijs en beschikbaarheid

De Naim Mu-so Qb 2 wordt deze maand nog op de markt verwacht voor een prijs van 849 euro.

Lees ook onze review van de Naim Mu-So Qb 2.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans

Frans
09 augustus 2019 om 21:58

Wat moet je met deze dingen in huis. Ik nog gewone boxen nooit een beter geluid dan deze.

Inloggen