Marshall introduceert opvolger premium koptelefoon Monitor

04 maart 2020 2 Minuten 0 Reacties
Marshall Monitor II A.N.C.

Het Britse audiomerk Marshall komt binnenkort met de opvolger van de Monitor, het topmodel in zijn lijn van koptelefoons. De Monitor II A.N.C beschikt zoals de naam doet vermoeden over actieve ruisonderdrukking. Ook de Google Assistent is aanwezig op het model.

Langverwachte update

De eerste editie van de Monitor dateert alweer uit 2015, en stond toen vooral bekend als een high-end koptelefoon zonder poespas. Het model was daarmee zeer geliefd bij een selecte groep audiopuristen, maar er ontbraken wel een aantal functies die inmiddels als onmisbaar worden beschouwd. In 2017 verscheen een kleine update van de Monitor, die ondersteuning voor bluetooth toevoegde.

Met de Monitor II A.N.C. wil het bedrijf de koptelefoon weer helemaal bij de tijd brengen. De belangrijkste toevoeging is de actieve ruisonderdrukking, die ervoor moet zorgen dat omgevingsgeluid buitengesloten wordt. Geluiden van buitenaf worden voortdurend gelokaliseerd en gemeten, zodat het apparaat deze weg kan filteren. Noise cancelling kan natuurlijk worden uitgezet, en er is ook een middenweg die de ‘monitoring mode’ wordt genoemd. In deze modus zullen bijvoorbeeld stemmen wel doorkomen. Deze functies zitten onder hun eigen ‘ANC’-knop.

Daarnaast beschikt de koptelefoon over spraakbesturing middels de Google Assistent. Het digitale hulpje geeft je de mogelijkheid om je favoriete nummers door te geven, vragen te beantwoorden en natuurlijk luistersessies in te plannen. Je telefoon hoef je vervolgens niet meer elke keer tevoorschijn te halen. De Google Assistent kan worden geactiveerd met de M-knop.

Advertentie

Muziek is waar het om draait

Het belangrijkste aan een koptelefoon is natuurlijk het geluid. De Monitor II beschikt over verbeterde 40 millimeter dynamische drivers, die door het bedrijf nauwkeurig afgesteld worden. Zo moeten heldere hoge tonen, krachtige middentonen en diepe bassen kunnen worden voortgebracht. Deze moeten ongeacht het volume gebalanceerd klinken en goed hoorbaar blijven. De eerder genoemde M-knop kan ook worden gebruikt om zelf je equalizer mee in te stellen. Daarnaast is er nog een Multi-Directional Control-functie, waarmee je andere muziekapparaten en je telefoon kunt besturen.

De accu zou zo’n 30 uur mee moeten gaan. Wanneer de noise cancelling wordt uitgeschakeld kan dit oplopen tot 45 uur. Het geheel kan worden opgeladen met een USB-C kabel, waarbij een kwartiertje opladen genoeg zou moeten zijn om 5 uur te kunnen luisteren. De koptelefoon heeft daarnaast met bluetooth 5.0 ondersteuning voor één van de nieuwste versies van de standaard. Met de Marshall Bluetooth-app worden firmware-updates automatisch doorgestuurd naar het apparaat.

De Marshall Monitor II A.N.C. wordt geleverd met een USB-C oplaadkabel, een afneembaar 3,5 millimeter snoer en een canvas draagtas om alles netjes in op te kunnen bergen. De koptelefoon is beschikbaar vanaf 31 maart en krijgt een adviesprijs van 299 euro mee.

Reacties (0)