Marantz lanceert SR7011 av-receiver en AV7703 av-processor

05 oktober 2016 3 Minuten 1 Reacties
Marantz-SR7011-1

Marantz lanceert vandaag de SR7011 av-receiver, voorzien van de nieuwste standaarden, waaronder 4K Ultra HD en Auro 3D. De nieuwe receiver en de tevens nieuwe AV7703 av-processor moeten de ultieme bioscoopervaring naar huis brengen en zijn voorzien van Heos multiroom-mogelijkheden.

Marantz SR7011

De SR7011 heeft ingebouwde Dolby Atmos en DTS:X/Neural:X en binnenkort is Auro-3D mogelijk via een betaalde software-upgrade. De SR7011 beschikt daarnaast over negen kanalen met 200 Watt Marantz-versterking, plus pre-outs voor 11.2-kanaals verwerking. De versterking zelf is net zo gebouwd als alle andere hoogwaardige HiFi-componenten van Marantz, met gebruikmaking van de HDAM-technologie (Hyper-Dynamic Amplifier Module), hoogwaardige componenten en Marantz Current Feedback-topologie voor een zo zuiver mogelijk geluid. Audyssey MultEQ XT32 moet zorgen voor een snelle en nauwkeurige installatie, en een uitgebreide reeks audioverwerkingstechnologieën, waaronder LFC, Sub EQ HT, Dynamic Volume en Dynamic EQ, moeten een optimale surroundervaring garanderen.

De acht HDMI-ingangen (met HDMI 2.0a- en HDCP 2.2-specificaties) ondersteunen 4K Ultra-HD 60Hz video, 4:4:4 Pure Color sub-sampling, High Dynamic Range (HDR) en BT.2020 passthrough. Met andere woorden, dit apparaat is geschikt voor 4k Ultra HD Blu-ray discspelers, settopboxen en andere moderne 4K Ultra HD-bronnen en kan daarnaast bestaande videocontent upscalen naar Ultra HD. Dankzij dubbele HDMI-uitgangen kun je zowel een tv als een projector gebruiken, en er is ook een zone 2 HDMI-uitgang voor Multiroom-audio/-video.

Er is ook WiFi en ethernet voor het streamen van muziek met resoluties tot 192 kHz/24-bits en DSD5.6MHz. Dual-band WiFi verkleint de kans op storingen en je kunt je favoriete muziek afspelen vanaf computers of via netwerkopslag, muziek streamen via Spotify, Deezer en Tidal, of naar internetradio luisteren. De SR7011 heeft bovendien ingebouwde Bluetooth en AirPlay voor rechtstreeks streamen via mobiele apparaten.

Advertentie

Als eerste van een nieuwe generatie Marantz-producten met ingebouwde HEOS-technologie biedt de SR7011 nu toegang tot meer muziekdiensten en de mogelijkheid om snel door content bladeren met de HEOS-app. HEOS verbetert ook de multiroom-functionaliteit van de SR7011 door de AV-receiver deel te laten uitmaken van het HEOS-multiroomsysteem.

Marantz AV7703

Nieuw van Marantz is ook de AV7703. Deze av-processor is ontworpen voor gebruik in combinatie met hoogwaardige externe eindversterkers, zoals de Marantz MM8077, MM7055 en MM7205. De AV7703 heeft 11.2-kanaals pre-outs op beide conventionele RCA-contacten en gebalanceerde XLRs, en binnenin dezelfde Audyssey-technologie en hetzelfde nauwgezette Marantz-audiodesign die gebruikt zijn in de SR7011.

De AV7703 is een analoge voorversterker, met een speciaal ontworpen analoog audiocircuitboard met door Marantz ontwikkelde HDAM-technologie. Dit voorversterkergedeelte biedt optimale kanaalscheiding, minimale crosstalk en een verbeterde signaal-ruisverhouding voor een gedetailleerde resolutie en precieze resolutie en een gedetailleerd stereobeeld, en de extra grote voeding voor het analoge gedeelte, met ELNA-condensatoren van audiofiele kwaliteit, moet zorgen voor power en dynamische kwaliteiten.

Prijs en beschikbaarheid

De Marantz SR7011 en AV7703 zijn vanaf november in zwart verkrijgbaar, en de SR7011 is ook verkrijgbaar in zilver-goud. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Lees ook onze Marantz SR7011 review.

Reacties (1)