Marantz lanceert slanke NR1608 en NR1508 netwerk-av-receivers

15 mei 2017 3 Minuten 2 Reacties
Marantz-NR1608

Marantz zet al een paar jaar in op slanke av-receivers, speciaal ontwikkeld voor mensen met minder ruimte voor een grote av-receiver maar die wel op zoek zijn naar kwaliteit. Deze week introduceert het bedrijf twee nieuwe modellen; de NR1608 en NR1508. Beide receivers zijn uitgerust met multiroom-functies en natuurlijk home cinema-aansturing.

Marantz voorziet de NR1608 en NR1508 van de nieuwste technieken en features, waaronder ondersteuning voor 4K Ultra HD-content en zelfs HDR-content met Dolby Vision. Voor streaming is Heos aanwezig. Hierdoor kun je audio richting Heos-speakers en compatibele apparaten sturen. Ook kun je bluetooth, DLNA en AirPlay gebruiken.

Marantz NR1608

De NR1608 is een receiver van maar 10,5 centimeter hoog. Het apparaat is compatibel met alle variaties op 4K Ultra HD-video, van 4K 60Hz tot aan HDR, ook met Dolby Vision en Hybrid Log Gamma (via toekomstige firmware-update). De receiver  kan zowel Dolby Atmos als DTS:X surroundgeluid decoderen en beschikt over zeven versterkers voor luidsprekers, met een vermogen van 90 Watt per kanaal. Hierdoor is een 5.1.2-kanaals Dolby Atmos ervaring mogelijk. Dankzij acht HDMI-ingangen kan een hele reeks aan HD-bronnen worden aangesloten. Audyssey MultEQ vergemakkelijkt nauwkeurige set-up en kalibratie, terwijl de optionele Audyssey MultEQ Editor App kan worden ingezet om de set-up verder te verfijnen of om deze aan je persoonlijke voorkeuren aan te passen.

De NR1608 streamt ook muziek vanaf lokale netwerkopslag of het internet door via de kabel of WiFi verbinding met je thuisnetwerk te maken. Naast internetradio en diensten waaronder Deezer, Spotify Connect en Tidal, kan dit model ook muziek streamen vanaf een computer of NAS-drive tot wel 192 kHz/24 bit en DSD 5,6 MHz, én formaten zoals MP3 afspelen. Je kunt ook muziek vanaf een USB-opslag afspelen door hiervoor de poort op het voorpaneel te gebruiken. Draadloos streamen kan daarnaast via bluetooth of AirPlay.

Dankzij HEOS-integratie kan de NR1608 ook onderdeel worden van een draadloos multiroom muzieksysteem. Hiervoor voeg je HEOS-luidspekers toe in de ruimte waar je muziek wilt afspelen met behulp van de HEOS App. Nu kun je muziek overal om je woning streamen vanaf het netwerk, online bronnen of zelfs vanaf je telefoon.

Marantz NR1508

De NR1508 is een eenvoudigere receiver. Het apparaat is ontworpen voor audioliefhebbers die niet alle functies van de NR1608 willen, maar toch een hoogwaardige thuisentertainmenthub nodig hebben. Dit model is een 5.2-kanaals receiver met een vermogen van 85 Watt per kanaal. 4K Ultra HD-ondersteuning is aanwezig op de zes HDMI-ingangen. Verder is het apparaat voorzien van decodering voor Dolby True HD en DTS-HD, en dezelfde Audyssey MultEQ-set-up en functies zijn geïnstalleerd. Daarnaast kan de NR1508 via de Marantz 2016 AVR App worden bediend.

Draadloos muziekstreamen en streamen via een netwerk zijn ook een belangrijk onderdeel van de NR1508, die is voorzien van Bluetooth, Airplay en Ethernet-/WiFi-mogelijkheden, waaronder toegang tot internetradio, streamingdiensten en lokaal opgeslagen inhoud tot 192 kHz/24 bit en DSD 5,6 MHz. Daarnaast bevat de NR1508 HEOS draadloze multiroom muziekintegratie.

Prijs en beschikbaarheid

De Marantz NR1608 en NR1508 zijn vanaf juni 2017 beschikbaar in een zwarte of zilver-gouden uitvoering. De prijzen bedragen respectievelijk 749 euro en 579 euro.

Reacties (2)