Marantz lanceert PM8006 versterker met Musical Phono EQ trap

22 november 2017 2 Minuten 0 Reacties
Marantz-PM8006

De geïntegreerde versterker PM8006 biedt een geheel nieuwe phono-trap voor een optimale vinylweergave en een nieuw ontwikkelde voorversterkerfase met elektrische volumeregeling voor meer nauwkeurigheid.

Marantz PM8006

De PM8006 is een analoge geïntegreerde versterker, geschikt voor prestaties met 70 W versterking per uitvoerkanaal. Ook biedt het model een geheel nieuwe, bewegende magnetische phono-trap. De Marantz Music Phono EQ trap maakt het upgraden van de versterker met een externe phono-voorversterker overbodig. Hij combineert de hyper dynamische versterkermodules van Marantz met JFET’s (junctieveldeffecttransistors) in de ingangstrappen. Doordat de impedantie wordt verhoogd, kan het signaalpad worden vereenvoudigd dankzij de verwijdering van koppelcondensatoren. De tweetraps-versterking verwerkt de minuscule signaalniveaus die worden geproduceerd door elementen met minimale vervorming.

De RIAA re-equalisation combineert passieve en actieve onderdelen voor nauwkeurigheid: RIAA-correctie wordt uitgevoerd met een HDAM, terwijl de versterking wordt uitgevoerd door een hoogwaardige klasse A op-amp voor minimale vervorming. Er wordt ook gebruik gemaakt van een nieuwe volumeregeling voor helderheid en nauwkeurige kanaalbalans. Door middel van een analoogachtige volumeknop worden elektronische aanpassingen via een microprocessor geregeld. Ook worden twee sets Marantz-luidsprekeraansluitingen met A/B-schakeling geleverd.

De aansluitingen zijn gemaakt van massief messing met een dikke zilveren plaat. Bovendien bevinden de hoofdluidsprekeraansluitingen zich op lagere hoogte en dus dichterbij de printplaat voor een korter signaalpad. De PM8006 biedt de Marantz Tri-Tone-Control, waarmee je de lage, midden en hoge tonen afzonderlijk kunt instellen. Bovendien biedt hij, naast de vijf line-ins en MM phono-trap, pre-out- en eindversterkeringangen voor toekomstige systeemuitbreiding en/of integratie met een thuisbioscoopsysteem. Een inputbuffer voor minder reactiviteit op de uitvoerkenmerken van gekoppelde bronnen. De versterker wordt aangedreven door een dubbel afgeschermde ringkerntransformator om storing te voorkomen. Hij is gebouwd op een drielaags chassis voor stabiliteit en trillingsbestendigheid en nieuw ontworpen trillingsdempende voeten.

Prijs en beschikbaarheid

De PM8006 is vanaf december 2017 verkrijgbaar voor 1199 euro, in de kleuren zwart en zilvergoud.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)