Marantz lanceert PM-11S3 versterker en SA-11S3 CD speler

05 september 2012 3 Minuten 0 Reacties
Marantz-PM-11S3-SA-11S3

Marantz kondigt vandaag twee nieuwe gezinsleden van de 11-Serie aan. De PM-11S3 en SA-11S3 moeten volgens Marantz wederom de lat een stuk hoger leggen voor high-end Hifi systemen middels nieuwe technieken en innovatieve features, en zijn nog deze maand verkrijgbaar in een select aantal winkels.

De PM-11S3 en SA-11S3 zijn de opvolgers van de originele SA-11S1 CD speler en PM-11S1 geïntegreerde versterker die in 2004 gelanceerd werden. Tot de dag van vandaag heeft de 11-Serie volgens Marantz als benchmark gefungeerd voor alle andere Hifi systemen. Nu heeft de fabrikant besloten de lat nog hoger te leggen en het productassortiment te vernieuwen door de meest recente technologieën en nieuwe ideeën en zienswijzen toe te passen op dit populaire koppel bestaande uit een versterker en SACD speler.

Ken Ishiwata, Brand Ambassador voor Marantz: “De Premium Range heeft altijd al symbool gestaan voor Marantz’ streven naar uitmuntendheid. Het absolute vlaggenschip van de toekomst. De crème de la crème. Diegenen onder ons die het voorrecht hebben gehad een Premium Range-installatie van nabij mee te mogen maken, weten dat deze ervaring hun leven voorgoed heeft veranderd. Een emotionele verbinding. Een stap richting superioriteit. Dat is de rol van de Premium Range van Marantz. Grensverleggend, normstellend en een zoektocht naar een nog ambitieuzere audiokwaliteit. Dit erfgoed zorgt nu opnieuw voor een spectaculaire doorbraak met de 11-Serie – inmiddels met de derde generatie. Nu subliemer dan ooit.”

De nieuwe PM-11S3 is volgens Marantz gewoonweg gevoeliger, veelzijdiger en nauwkeuriger dan ooit. De derde generatie Hifi componenten in de 11-Serie moet zorgen voor topprestaties qua detail, precisie en emotie. Met een afgeschermde ringkerntransformator en speciaal ontworpen componenten moet het systeem een stabiel uitgangsvermogen van 2 x 100 W bij 8 ohm of 2 x 200 W bij 4 ohm bieden. Absolute signaalintegriteit en een zeer lage signaal-ruisverhouding worden gegarandeerd dankzij de drietraps-constructie die een voorversterker en een tweetraps-eindversterker omvat, plus een extra voorversterker voor Phono MM/MC. De PM-11S3 is bovendien voorzien van een Power Amp Direct-ingang voor eenvoudige integratie in een thuisbioscoopomgeving via één druk op de knop. Technologieën die een belangrijke rol spelen zijn de nieuwste Marantz Current Feedback HDAM-SA3, evenals de circuits met symmetrische en zo kort mogelijke signaalpaden voor een dynamisch geluid en perfect stereobeeld.

In 2004 was de originele SA-11S1 de allereerste SACD-speler met vrij te selecteren digitale filteralgoritmen. Deze filters waren door Marantz ontwikkeld met het oog op een significante verbetering van de CD audiokwaliteit. De nieuwe SA-11S3 moet deze trend voortzetten met geavanceerde, vrij te kiezen filtertechnieken die voorheen alleen voorhanden waren in professionele opnamestudio’s. Muziek is waar het om draait bij deze filters, en deze technologie heet dan ook ‘Marantz Musical Mastering’. Dankzij de toegevoegde USB-ingangen aan de voor- en achterzijde beperkt de technologie zich niet alleen tot CD-bronnen, maar zijn ook relatief nieuwe media toegankelijk. Aangezien de nieuwste media verder gaan dan 44,1 kHz/16-bits resolutie – standaard CD-kwaliteit – heeft Marantz ook digitale filters ontworpen die signalen tot 192 kHz/24-bits resolutie kunnen verwerken. Tot slot biedt de DAC-modus drie digitale ingangen: een coaxiale ingang, een optische ingang en een USB- -ingang. Overdracht via de USB-B ingang vindt asynchroon plaats wanneer het systeem rechtstreeks op de pc is aangesloten.

Beide nieuwkomers, zowel de PM-11S3 als de SA-11S3, zijn deze maand verkrijgbaar in een zwarte uitvoering of in de kenmerkende gouden afwerking van Marantz.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)