Marantz lanceert NR1602 slimline AV receiver met netwerkfunctionaliteit en AirPlay

10 mei 2011 1 Minuut 0 Reacties
Marantz-NR1602-feature

Voor consumenten die geen groot geval in de woonkamer willen hebben staan, welke vaak ook niet in een kast past, maar toch goede prestaties willen hebben heeft Marantz de slimline AV serie ontwikkeld. Een modern en net vormgegeven serie met een hoogwaardige Marantz kwaliteit. Zowel de NR1602 en zijn kleine broertje NR1402 combineren Marantz’s liefde voor muzikaliteit met de functionaliteit van de allernieuwste technologieën.

Voortbouwend op de NR1601 die Marantz vorig jaar introduceerde, levert deze nieuwe 7.1-kanaals receiver ruimtevullend en hoogkwalitatief geluid dankzij het discrete 7 x 50Watt RMS versterkingscircuit. Het compacte ontwerp is volgens Marantz dan ook niet ten koste gegaan van het vermogen of functionaliteit. Op video gebied ondersteunen alle vier de HDMI 1.4 ingangen 3D video en Audio Return Channel (ARC), terwijl de analoge ingangen geconverteerd kunnen worden naar HDMI-niveau met I/P-conversie.

De met netwerkfunctionaliteit voorziene NR1602 maakt streaming vanaf thuisnetwerken of online muziekdiensten mogelijk en geeft tevens toegang tot meer dan 14.000 Internetradio stations wereldwijd. Ook is de NR1602 voorzien van AirPlay functionaliteit waarmee iTunes of iPod touch/iPhone/iPad muziekbibliotheken afgespeeld kunnen worden via de receiver.

Dankzij de ingebouwde netwerkmodule kan de NR1602 gemakkelijk bediend worden via de gratis Marantz Wizz App voor Apple’s iDevices. Hierbij opgeteld is de NR1602 voorzien van een USB ingang aan de voorzijde voor het afspelen van digitale audio vanaf iPod/iPhone, Audyssey MultEQ kalibratie, Dynamic Volume en Dynamic EQ, alsook een setup menu met een meertalige setup Wizard voor een nog gemakkelijkere en overzichtelijkere installatie via het On Screen Display.

Advertentie

Specificaties Marantz NR1602 en NR1402

Lees hier meer over het broertje van de NR1602, De NR1402 5.1-kanaals AV receiver.

De NR1602 is beschikbaar in Augustus en verkrijgbaar in het zwart en zilver/goud. De adviesprijs bedraagt 649,00 euro.

Reacties (0)