Marantz lanceert nieuwe AV8801 voorversterker en MM8077 eindversterker

19 december 2012 2 Minuten 5 Reacties
Marantz-AV8801

Marantz kondigt twee nieuwe home cinema componenten aan die speciaal ontwikkeld zijn voor een ultieme muziek- en surround-ervaring. Wanneer je budget het toelaat en je een indrukwekkend home cinema systeem wilt opzetten zijn de nieuwe Marantz AV8801 voorversterker en MM8077 eindversterker interessante opties.

Marantz AV8801 voorversterker

De nieuwe 11.2-kanaals voorversterker AV8801 is uitgerust met veel van dezelfde technologieën als de Reference-serie, zoals een enorme ringkernvoeding, de unieke HDAM- en High Current Feedback-technologieën en een met koper bekleed chassis. Bovendien is de versterker voorzien van de nieuwste audio- en videotechnologieën, zoals volledige 4K Ultra HD ondersteuning, 3D pass-through, drie HDMI-uitgangen en Apple AirPlay. Toegang tot diverse internet muziekdiensten en content binnen je eigen netwerk maaken de AV8801 een complete hub voor je home cinema systeem. De versterker kan bediend worden met de afstandsbediening apps voor iOS en Android.

Verder beschikt de AV8801 over een groot aantal features en mogelijkheden. De multi-DSP audioprocessor biedt een groot aantal modi voor surround-geluiddecodering, waaronder ondersteuning voor de nieuwste audio-indelingen met hoge resolutie. Het apparaat beschikt tevens over uitgebreide meerkanaals decodering, zoals Audyssey DSX en DTS Neo:X voor 11.2-kanaals verwerking. Hierdoor kun je extra Front Height en Front Wide kanalen toevoegen.

Alle kanalen van het audiogedeelte zijn voorzien van de nieuwste 192 kHz/32-bits DAC’s voor hoge resoluties, zodat ook de nieuwste breedbandcontent met een groot dynamisch bereik kan worden verwerkt. De AV8801 kan WAV-, FLAC- (tot 192 kHz/24-bits) en ALAC-audiobestanden decoderen en afspelen zonder pauzes. Voor optimale configuratiemogelijkheden is het systeem uitgerust met zowel ongebalanceerde (RCA) als gebalanceerde (XLR) audio-uitgangen. Het apparaat is bovendien voorzien van een speciale XLR-stereo-ingang. De AV8801 is bovendien het eerste product van Marantz dat gebruikmaakt van MultEQ XT32 voor gelijkmatige verdeling in de ruimte, en Audyssey Sub EQ HT- verwerking voor het optimaliseren van systemen met dubbele subwoofers.

Wat betreft video biedt de AV8801 geavanceerde verwerking en decodering van beelden met hoge resolutie. De video-upscaling zet SD van oude componenten om in High Definition. Voor compatibiliteit met de nieuwste Ultra HD 4K schermen biedt de AF8801 de mogelijkheid om SD en HD om te zetten in Ultra High Definition (4K) en ondersteunt het pass-through van 4K content. Dankzij de zeven HDMI-ingangen en drie HDMI-uitgangen kun je al je HDMI apparaten met één enkele kabel aansluiten en op maximaal drie schermen weergeven. Via de dubbele uitgang voor de hoofdruimte kun je ook twee HD-schermen aansluiten. De derde HDMI-uitgang kan dan worden gebruikt om in een andere ruimte naar een ander programma te kijken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

peter v.b

peter v.b
21 januari 2013 om 20:23

Hey Martijn. Zou dit graag eens in een 2.0 of desnoods 2.1 willen zien. Weet jij of er überhaupt zoiets bestaat?

Inloggen


21 januari 2013 om 20:58

Dat zou wel mogelijk moeten zijn naar mijn idee, maar heb zelf vrij weinig ervaring met een dergelijke combinatie.

Inloggen
peter v.b

peter v.b
21 januari 2013 om 21:31

Oh had hier natuurlijk moeten reageren:-)

Inloggen
peter v b

peter v b
31 januari 2013 om 15:08

Gevonden, een digitale stereo versterker met 3 HDMI ingangen en één uit van Nad. De c390 dd .weliswaar één beetje prijzig maar denk dat er straks meer betaalbare merken zullen volgen. Mvg peter.

Inloggen
peter v.b

peter v.b
21 januari 2013 om 21:29

Nou wil ik terug naar stereo maar zoek ik eigenlijk een versterker met hdmi aansluiting maar kan dat niet vinden. Dus die alles doet van een seround receiver zoals upscaling en lip sinc etc.

Inloggen