Marantz lanceert de Melody Media (M-CR610) en Melody Stream (M-CR510)

01 juli 2013 2 Minuten 7 Reacties
Marantz-Melody-Media-M-CR610

De Melody Media (M-CR610) en Melody Stream (M-CR510) draadloze muzieksystemen van Marantz moeten een optimaal gebruiksgemak combineren met een hoogwaardige audiokwaliteit en toegang tot muziek vanaf verschillende bronnen.

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat Marantz haar Melody Media Netwerk CD-Receiver met Airplay lanceerde en dit jaar, ter ere van de zestigste verjaardag van het bedrijf, komen er twee opvolgers. De Melody Media (M-CR610) en Melody Stream (M-CR510) draadloze muzieksystemen moeten een optimaal gebruiksgemak combineren met een hoogwaardige audiokwaliteit en toegang tot muziek vanaf verschillende bronnen.

Marantz Melody Media (M-CR610) en Melody Stream (M-CR510)

Zowel de Melody Media (M-CR610) als de Melody Stream (M-CR510) is volgens Marantz met één druk op de knop aan te sluiten op een wifi thuisnetwerk en kunnen vervolgens direct gebruikt worden om media vanaf verschillende apparaten in huis te streamen. Daarnaast beschikken beide systemen over een vermogen van tweemaal 60 Watt, de mogelijkheid om muziek te streamen via AirPlay, ondersteuning voor Spotify en Last.fm, analoge en digitale audio-ingangen, een USB-poort aan de voorzijde en achterzijde met iPhone/iPod ondersteuning, en ondersteuning voor audioformaten als MP3, MWA, AAC, FLAC HD 192/24, ALAC 96/24 en WAV 192/24.

De Marantz Melody Media beshcikt naast bovenstaande features over een cd-speler waarmee audio vanaf een fysieke disc afgespeeld kan worden, en een FM- en DAB-radio. Ook is er een luidspreker bi-amping functie en een extra analoge audio-uitgang. De Melody Stream is een stuk slanker dan de Melody Media. Dit systeem is toegespitst op de nieuwe digitale media en biedt dan ook geen afspeelopties voor FM, DAB of cd’s. Voor eenvoudige bediening is er de Marantz Remote App voor iOS- en Android-apparaten.

Advertentie

De systemen zijn voorzien van een gitzwarte hoogglans afwerking en organisch gevormde gebogen zijpanelen. Voor een extra dosis prestige lijkt het ontwerp van de driedelige constructie van het voorpaneel qua vorm erg op die van onze Premium-producten. Het middendeel is naar keus verkrijgbaar in een zwarte of witte uitvoering.

Voor een optimaal prestatieniveau heeft Marantz bovendien de Melody Speaker M-LS502 ontwikkeld. Deze luidspreker in glanzende pianozwarte afwerking is volgens de fabrikant de perfecte partner voor elk systeem uit de Melody-serie. De speaker is dan ook specifiek voor deze productlijn geoptimaliseerd en alleen verkrijgbaar in combinatie met producten uit de Melody-serie. De behuizing is gemaakt van massief, stijf MDF, en de zijpanelen zijn licht gebogen. Een glanzende pianozwarte lak zorgt voor de finishing touch.

De Marantz Melody Media (M-CR610) en Melody Stream (M-CR510) zijn vanaf eind augustus in heel Europa verkrijgbaar in een zwarte of zwart-witte uitvoering.

Reacties (7)