Marantz lanceert 9-kanaals SR6011 av-receiver

27 juli 2016 2 Minuten 1 Reacties
Marantz-SR6011

Na eerder deze maand de SR5011 av-receiver geïntroduceerd te hebben komt Marantz vandaag met de krachtigere SR6011. Deze av-receiver kan negen kanalen aansturen, beschikt over diverse netwerkmogelijkheden en biedt ondersteuning voor zowel Dolby Atmos als DTS:X.

Marantz SR6011

De Marantz SR6011 heeft alle meest geavanceerde audio- en videotechnologieën en komt met ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X. Beide nieuwe formaten bieden objectgebaseerd surroundgeluid met de mogelijkheid tot aansturing van luidsprekers van bovenaf voor de ultieme driedimensionale surround luisterervaring. De SR6011 is uitgerust met 9-kanaals versterking, wat betekent dat je een 7.1.2- of 5.1.4-luidspreker 3D-ervaring kunt opstellen zonder een externe versterker te hoeven aansluiten. Als je wel een externe versterker gebruikt, kan de opstelling zelfs worden uitgebreid naar 7.1.4 omdat de SR6011 een 11.2-kanaals verwerkingsfunctie heeft. Als de geïntegreerde versterkers niet voor 3D-audio worden gebruikt, kunnen ze nog een paar luidsprekers aansturen in een tweede audiozone waar een andere bron wordt weergegeven dan in de hoofdruimte.

De SR6011 heeft hoogwaardige audiocomponenten en interne circuit als geheel moet zorgen voor een beter geluid doordat alle signalen eerst via Marantz’ eigen HDAM’s (Hyper Dynamic Amplifier Module) worden verwerkt in Current Feedback-topologie voordat ze worden doorgestuurd naar de versterkersectie en de aangesloten speakers. De versterkercomponent geeft 9 x 185 watt vermogen af en is dankzij de geavanceerde Audyssey MultEQ XT32 perfect afgesteld voor iedere luisterruimte.

De 8 HDMI-ingangen voldoen aan de nieuwste specificaties van HDMI 2.0a en HDCP 2.2, en dankzij 4k Ultra HD 60Hz video, 4:4:4 Pure Color sub-sampling, High Dynamic Range (HDR), 3D, en BT.2020 is elke poort geschikt voor de volgende generatie 4k Ultra HD Blu-rayspelers, settopboxen en andere 4k Ultra HD-bronnen. Bovendien is de SR6011 in staat standaard en High-Definition analoge en digitale videocontent te upscalen naar 4K Ultra HD.

Advertentie

WiFi en Bluetooth bieden volledige draadloze connectiviteit en de dubbele antenne zorgt voor een stabiele signaaltransmissie en -ontvangst. Na aansluiting kun je eenvoudig muziek streamen via AirPlay, Spotify Connect, lokale netwerkopslagstations of 10.000+ internetradiozenders. Audioformaten en weergave met hoge resolutie worden ondersteund en een 11.2-kanaals pre-outcomponent, de RS-232-poort, IP-besturing en ondersteuning voor Crestron Connected maken de SR6011 geschikt voor geavanceerde aangepaste installatiedoeleinden.

Installeren is eenvoudig  dankzij de handige Graphical User Interface, de Setup Assistent en de befaamde Audyssey MultEQ XT32-ruimtemeting. Met de nieuwe Marantz 2016 Remote App voor Android en iOS kan de receiver bediend worden. De SR6011 is tevens uitgerust met een ECO-modus waarmee automatisch, zonder afbreuk te doen aan de algehele prestaties, een flinke energiebesparing kan worden gerealiseerd.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Marantz SR6011 is vanaf september verkrijgbaar in zwart en zilver-goud. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

Lees ook onze Marantz SR6011 review.

Reacties (1)