Marantz introduceert slanke netwerk-AV-receiver NR1607

21 april 2016 2 Minuten 1 Reacties
Marantz-NR1607

Marantz heeft vandaag het eerste model van de 2016 av-receiver-serie aangekondigd. De fabrikant komt met de NR1607, een slanke receiver die moet uitblinken in prestaties. De nieuwe Marantz NR1607 is vanaf juni verkrijgbaar in zwart en zilver-goud. 

Marantz NR1607

Alle zeven kanalen van de NR1607 zijn voorzien van afzonderlijke eindtransistoren met een hoge stroomsterkte, waardoor de NR1607 ondanks een kast die net hoger is dan 10 cm een krachtig en helder geluid moet leveren. Met WiFi en Bluetooth, een dubbele antenne en dual-band voor een stabiele verbinding kun je muziek streamen via AirPlay, Spotify Connect, 10.000 internetradiozenders of lokale radiozenders – tot aan audio met hoge resolutie.

De NR1607 is zo slank dat hij in elk tv-meubel past en levert het Dolby Atmos 3D-surroundgeluid dat je kent uit de beste bioscopen, waarbij een overhead surroundgeluidsveld de sonische ruimte vergroot. De NR1607 zal dankzij een firmware-update in de toekomst ook in staat zijn DTS:X-soundtracks te decoderen om helemaal afgestemd te zijn op deze nieuwe wereld van 3D-geluid.

De videocomponent ondersteunt 4k Ultra HD hogeresolutievideo, evenals de nieuwste HDMI-specificatie, waaronder 4k 50/60Hz passthrough en HDCP 2.2-compatibiliteit, vereist voor 4k kopieerbeveiligde content. De receiver is bovendien uitgerust met HDR (High Dynamic Range) en Wide Gamut-kleuren, belangrijke onderdelen van de BT.2020 4k Ultra HD-videospecificatie. Alle acht HDMI-ingangen, waarvan er een op het voorpaneel geplaatst is, ondersteunen HDCP 2.2 en bieden genoeg mogelijkheden voor het aansluiten van moderne HDMI-apparaten zoals Blu-rayspelers en settopboxen met streamingfunctie. De NR1607 heeft voorts een geavanceerde videocomponent waarmee analoog en digitaal bronmateriaal kan worden geüpscaled tot Full HD 1080p of 4k Ultra HD.

Installeren is eenvoudig  dankzij de handige Graphical User Interface, de Setup Assistant en de befaamde Audyssey MultEQ-ruimtemeting. Gebruikers hoeven de handleiding dus niet te bestuderen, ze kunnen simpelweg de aanwijzingen op het scherm volgen. Met de nieuwe Marantz 2016 Remote App voor Android en iOS is ook de dagelijkse bediening eenvoudig. De NR1607 is tevens uitgerust met een Eco-modus waarmee je automatisch, zonder afbreuk te doen aan de algehele prestaties, een flinke energiebesparing kunt realiseren.

Belangrijkste eigenschappen Marantz NR1607

 • Ingebouwde WiFi met 2,4 GHz/5 GHz dual-bandondersteuning; ingebouwde Bluetooth
 • 7-kanaals zelfstandige eindversterker met 90 W per kanaal
 • 4K/60 Hz full-rate passthrough, 4:4:4 kleurresolutie, HDR en BT.2020
 • 8 HDMI-ingangen (1 op voorpaneel) met volledige HDCP 2.2-ondersteuning
 • Conversie van analoog naar HDMI en SD/HD tot 4k upscaling voor traditionele videobronnen
 • Dolby Atmos (tot 5.1.2) en DTS:X (via firmware-update)
 • AirPlay, Bluetooth, internetradio, Spotify Connect, Network Audio Streaming
 • DSD (2,8/5,6 MHz) FLAC, ALAC, AIFF en WAV-ondersteuning
 • Multiroom/Multisource
 • Audyssey MultEQ, Dynamic Volume en Dynamic EQ
 • Luidsprekeraansluitingen met kleurcodering, Setup Assistant, geavanceerde GUI, Marantz AVR 2016 Remote App
 • ISF-videokalibratie
 • Intelligente Eco-modus met in-/uit-/automatische schakelfunctie

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Marantz NR1607 is vanaf juni verkrijgbaar in zwart en zilver-goud. Een adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Peter vb

Peter vb
21 april 2016 om 21:03

Adviesprijs wordt 749€

Inloggen