Marantz introduceert NR1711 slimline av-receiver met 8K-ondersteuning

30 juli 2020 2 Minuten 3 Reacties
Marantz NR1711

Eerder deze maand kondigde Marantz al een aantal nieuwe av-receivers met 8K-ondersteuning aan, en vandaag wordt er ook een slimline model aan de line-up toegevoegd. De NR1711 is een zeer slanke av-receiver die desondanks volledig uitgerust is.

Marantz NR1711

Het hele idee achter de NR1711 is natuurlijk dat niet iedereen een grote, volledige av-receiver in het zicht wil hebben of in de kast kan plaatsen. De NR1711 is dan ook een model waarmee volgens Marantz hoogwaardige audioweergave bereikt kan worden zonder veel fysieke ruimte in te nemen. Net zoals zijn duurdere en grotere broers is dit model nu voorzien van 8k Ultra HD-ondersteuning.

De NR1711 van Marantz is half zo hoog als een traditionele av-receiver, maar biedt nog steeds Marantz-versterking, surroundgeluid, streaming in hoge resolutie en de nieuwste 8K-specificaties. Alle zeven kanalen zijn voorzien van hetzelfde vermogen (90 W per kanaal) en hebben een aandrijving met lage impedantie. De receiver biedt ondersteuning voor object-georiënteerde audioformaten, zoals Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS:X en DTS Virtual:X. Dankzij de Dolby Atmos Height Virtualization Technology kun je een 3D-luisterervaring verzorgen zonder de noodzaak om hoogte- of surroundspeakers toe te voegen.

De nieuwe NR1711 van Marantz is voorzien van 6 HDMI-ingangen en 1 uitgang. Het apparaat ondersteunt Dolby Vision, HLG, HDR10+, 4:4:4 Pure Color sub-sampling, 21:9 video, BT.2020 passthrough, evenals de nieuwste HDMI 2.1-eigenschappen Variable Refresh Rate (VRR), Quick Frame Transport (QFT), Auto Low Latency Mode (ALLM), Quick Media Switching (QMS) en de huidige HDCP 2.3 kopieerbeschermingsstandaard. De speciale 8K HDMI-input maakt 8K/60Hz passthrough en 4K/120Hz passthrough mogelijk. De receiver ondersteunt HDMI eARC (Enhanced Audio Return Channel) voor de transmissie van verliesvrije en object-georiënteerde audio, zoals DTS:X en Dolby Atmos van tv-apps of met de tv verbonden bronnen.

Met HEOS Built-In streaming- of AirPlay 2-technologie kun je overal in huis muziek weergeven en een multiroomsysteem opzetten. Je kunt er ook voor kiezen om 5.2- of 7.2-kanaals surroundgeluid in de thuisbioscoop af te spelen en tegelijkertijd stereogeluid van een andere bron in een aparte ruimte. Hiervoor sluit je luidsprekers aan op de multiroom versterkeruitgangen of gebruik je een aparte stereoversterker en luidspreker in combinatie met de Zone 2 pre-outs.

De NR1711 biedt ook ondersteuning voor Bluetooth voor gebruikers die hun muziek via een Bluetooth-koptelefoon willen beluisteren. Bovendien kun he geluid tegelijkertijd via een Bluetooth-koptelefoon en aangesloten speakers afspelen. De versterker werkt met de belangrijkste spraakassistenten: Amazon Alexa, Google Assistant en Apple Siri. Audyssey MultEQ biedt installatie en ruimtekalibratie, en tot slot decodeert de receiver verliesvrije hi-res audiobestanden in ALAC-, FLAC- en WAV-formaat tot 24-bits/192-kHz, evenals DSD 2,8MHz en 5,6MHz muzieknummers.

Prijs en beschikbaarheid

De NR1711 AV-receiver is vanaf september 2020 verkrijgbaar voor een prijs van 699 euro. De receiver komt in de kleuren zwart en zilver-goud.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Frans

Frans
31 juli 2020 om 08:48

Ze blijven maar vernieuwen in de recievers. Alleen het update beleid blijft achter voor oudere modellen. Zijn geen goedkope apperaten. Vernieuwen moet om de boel aan de gang te houden maar soms is maar weinig vernieuwend in een jaar. Verder zijn het goed recievers van Marantz. Paar mooie speakers er aan en je zit eerste rij in je thuis bios. Zeker nu met het hele gedoe. Ben benieuwd of er nog bioscopen het gaan redden.

Inloggen
Jeroen

Jeroen
01 augustus 2020 om 10:10

Mooi spul dat Marantz. Maar ik ben langzamerhand wel uitgekeken op de vormgeving wat al jaren wordt gebruikt.

Inloggen
David

David
02 augustus 2020 om 09:50

Ik vind de marantz remote app op mijn 1566 vrij waardeloos. (50% van de tijd moet de stekker eruit om terug verbinding te hebben En dat is niet eens via de wifi) Niks hierover terug gevonden in het artikel. Voor een toestel van 700euro zou dit beter moeten!

Inloggen