Marantz gaat voor premium en lanceert nieuwe receivers

07 juni 2018 2 Minuten 6 Reacties
Marantz-receivers-2018

Sound United heeft tijdens het dealerevent in Alicante de nieuwe line-up van Marantz gepresenteerd en ook aangegeven het merk iets anders te gaan positioneren in de markt. Marantz moet meer een luxe-merk worden.

Marantz gaat voor premium

Marantz en Denon zijn al tijden aan elkaar gewaagd als het op receivers aankomt. Afgezien van het design, de klankkleur en bepaalde componenten zijn er niet veel verschillen te ontdekken tussen de mainstream receivers van de merken. Daar moet verandering in komen, aldus Sound United, de holding waar beide merken onder vallen.

Het doel is om Marantz de komende jaren een meer luxe uitstraling mee te geven. Hoe dit precies vormgegeven gaat worden is nog niet bekend, maar in ieder geval kunnen we wat meer premium producten van het merk verwachten, worden de producten vooral verkocht via specialisten (waaronder hifi-winkels) en zal het design van de receivers op de schop genomen worden. Dat betekent echter niet dat de betaalbare receivers per definitie verdwijnen. Marantz wil ook op lagere prijspunten mee blijven doen.

Nieuwe Marantz av-receivers

Voor 2018 verandert er vooralsnog weinig. Marantz komt wederom met een complete line-up av-receivers. Vorige maand werd al bekend dat er twee nieuwe slimline receivers uitgebracht worden, de NR1509 en NR1609 genaamd. Vandaag zijn hier de SR5013, SR6013 en SR7013 aan toegevoegd.

Advertentie

De SR5013 is een 7.2-kanaals av-receiver met 180 Watt aan vermogen per kanaal. Dit model beschikt over ondersteuning voor 4K, HDR (HDR10, Dolby Vision en HLG) en HDCP 2.2. De receiver komt met 8 HDMI-ingangen, twee HDMI-uitgangen, Heos integratie, AirPlay (AirPlay 2 komt middels update), Bluetooth, Spotify Connect en kalibratie middels Audyssey MultEQ.

De SR6013 is een 9.2-kanaals receiver met een vermogen van 185 Watt per kanaal. Ten opzichte van de SR5013 komt dit model met een HDMI-uitgang extra (2 main + zone out), MultEQ, SubEQ HT en LFC.

Weer een stapje hoger zien we de SR7013 terug, voorzien van 9.2-kanaals versterking en 200 Watt per kanaal. Bovenop de features van de SR6013 zien we onder meer 11.2-kanaals pre-out en Auro 3D-ondersteuning.

Later worden de prijzen en de complete specificaties van de nieuwe av-receivers bekendgemaakt.

Reacties (6)