Marantz en Denon rollen IMAX Enhanced firmware-updates uit

07 februari 2019 1 Minuut 3 Reacties
IMAX Enhanced Denon

Marantz en Denon, beiden onderdeel van Sound United, laten weten dat diverse av-receivers een gratis firmware-update kunnen verwachten waarmee ondersteuning voor IMAX Enhanced toegevoegd wordt.

Denon en Marantz zijn twee van de eerste merken die aan de slag gaan met IMAX Enhanced, een nieuwe standaard die door IMAX en DTS ontwikkeld is. De standaard moet zorgen voor een optimale bioscoopervaring in huis, met perfect beeld en perfect geluid. Zo is bijvoorbeeld het geluid voor IMAX Enhanced (DTS-track) net iets anders afgemixt waarbij elk kanaal het volledige frequentiebereik meekrijgt.

Op het gebied van audio dragen de receivers hun steentje bij. Receivers met ondersteuning voor de standaard beschikken over een speciale IMAX Enhanced-modus waarmee de audioweergave zoals door de filmmaker bedoeld ten gehore gebracht kan worden. Natuurlijk wordt dit aangepast aan jouw set-up, middels een speciaal hiervoor ontwikkeld algoritme. De receiver haalt de audiotrack door dit algoritme en past vervolgens de equalizer, levels en andere instellingen aan zodat de weergave voldoet aan de eisen die door IMAX en DTS opgesteld zijn.

Marant laat weten dat bezitters van de SR8012, SR7013, SR6013 en AV7705 vanaf nu de gratis firmware-update kunnen downloaden (Over The Air, via de instellingen). Bij Denon geldt dit voor gebruikers van de AVC-X6500H en AVR-X4500H av-receivers.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Frans

Frans
08 februari 2019 om 09:02

Krijgen alleen deze modellen de update.
De SR 6012 die ik heb die niet.
Beetje vaag bericht is dit.

Inloggen
J Diz Gonzalez

J Diz Gonzalez
14 februari 2019 om 21:43

Ik heb net een update gehad voor de Marantz SR7012 terwijl deze niet erbij vermeld staat!

Inloggen
Jo boreas

Jo boreas
30 april 2019 om 17:56

Telt dit ook niet voor de sr5011 Oke het is een auteur model maar wat dan nog zijn we weer verplicht om een nieuwe receiver te kopen beetje belachelijk maar er moet verdient worden jammer.

Inloggen