Marantz en Denon kondigen Auro 3D firmware-updates aan

04 april 2016 1 Minuut 0 Reacties
Auro-3D

Marantz en Denon, beiden onderdeel van de D&M Holding, hebben een Auro 3D-upgrade aangekondigd voor de premium toestellen van beide bedrijven.

Dolby Atmos en DTS:X zijn inmiddels bekende begrippen in de home cinema-wereld, maar er is een derde audiostandaard die aan populariteit wint. De wat betere systemen kunnen namelijk voorzien worden van Auro 3D.

Marantz en Denon, beiden onderdeel van de D&M Holding, hebben een Auro 3D-upgrade aangekondigd voor de premium toestellen van beide bedrijven. Voor Marantz-gebruikers met een SR7010 receiver en een AV7702mkII voorversterker geldt dat ze voor 149 euro een firmware-upgrade uit kunnen laten voeren die volledige Auro 3D-ondersteuning toevoegt. De AV8802A, AV7702 en SR7009 zijn, middels een upgrade, al compatibel met het formaat.

Denon laat weten dat Auro 3D toegevoegd kan worden aan de AVR-X6200W en AVR-X4200W receivers. Ook hiervoor bedraagt de prijs 149 euro. Qua hardware wordt er niks aangepast, dat is puur de prijs voor een licentie van Auro 3D. De audiostandaard is nog niet wijdverspreid en vooral te vinden op Blu-ray discs van concerten.

Meer informatie over de upgrade is te vinden op de websites van Marantz en Denon.

Reacties (0)