LG kondigt LAB540 SoundPlate home cinema systeem aan

25 april 2014 1 Minuut 0 Reacties
lg LAB540-soundplate-2

De nieuwe LG SoundPlate LAB540 is een compleet home cinema systeem met Blu-ray speler maar dan in een compact formaat.

Vorig jaar kwamen de eerste soundbarsystemen waar een tv bovenop geplaatst kan worden op de markt en dit jaar zien we dat nagenoeg elke fabrikant dit als een serieuze productgroep beschouwt. LG lanceerde vorig jaar zijn eerste SoundPlate systeem en introduceert deze week de opvolger. De nieuwe LAB540 is een compleet home cinema systeem maar dan in een compact formaat.

LG LAB540 SoundPlate

De LG LAB540 SoundPlate is eigenlijk een soundbar maar dan dieper en steviger zodat een flatscreen tv bovenop de speaker geplaatst kan worden. Dit nieuwe model is echter niet alleen een audiosysteem met draadloze subwoofer, ook is er een Blu-ray speler geïntegreerd waardoor je een compleet alles-in-één pakket krijgt. De speaker is een 4.1-kanaals systeem met een vermogen van 320 Watt een draadloze subwoofer van 160 Watt.

Verder is de LG LAB540 voorzien van Bluetooth voor het draadloos streamen van muziek vanaf mobiele apparaten, WiFi voor het draadloos koppelen met het thuisnetwerk en een HDMI-aansluiting voor koppeling met een tv. Ook is de SoundPlate uitgerust met een usb 2.0-poort voor het fysiek aansluiten van media. De bediening van de set vindt plaats middels de meegeleverde afstandsbediening of de voor iOS en Android ontwikkelde LG AV Remote-app.

Prijs en beschikbaarheid

De LG SoundPlate LAB540 is geschikt voor flatscreen tv’s met een formaat van 32-inch tot 55-inch en moet vanaf mei in de Nederlandse winkels liggen. De adviesprijs van het systeem ligt rond de 600 euro.

Een overzicht van alle home cinema producten die LG dit jaar naar Nederland brengt vind je in het 2014 home cinema overzicht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)