LG 2019 soundbars te koop in Nederland en België

06 mei 2019 2 Minuten 5 Reacties
lg-sl9

Net als Samsung is ook LG begonnen met de verkoop van zijn nieuwste soundbar homecinemasystemen. De Koreaanse fabrikant brengt in 2019 een compleet nieuwe soundbar line-up naar Nederland en België. De line-up bestaat uit maar liefst zeven nieuwe modellen, waarvan de SL10YG het topmodel is.

LG 2019 soundbars

Voor de drie nieuwe topmodellen – de SL10YG, SL9YG en SL8YG – geldt dat de Zuid-Koreaanse fabrikant heeft samengewerkt met hifi-audiofabrikant Meridian Audio. Meridian heeft voorzien in diverse hoogwaardige audiocomponenten en heeft meegeholpen met de tuning van de speakers. De drie modellen ondersteunen zowel Dolby Atmos als DTS:X. Met deze twee standaarden moet een zogenaamde 3D-audio-ervaring verwezenlijkt worden, waarbij geluid ook van boven komt. Om een nog betere bioscoopervaring na te bootsen kun je ervoor kiezen de Wireless Rear Speaker Kit toe te voegen. Dit zijn draadloze speakers die achterin de kamer geplaatst kunnen worden.

De topmodellen soundbars (met de G in de naam) beschikken ook over een ingebouwde Google Assistant. Hiermee kun kun je  soundbar dus bedienen en informatie verkrijgen door te zeggen: ‘Hey Google, verhoog het volume’ of ‘Hey Google, welke artiest speelt er nu?’. Bovendien kun je ook andere slimme producten in huis – die aangesloten zijn op het Google Home platform – aansturen met stemcommando’s. De SL9YG heeft daarnaast een gyroscoop aan boord. Je kunt deze soundbar aan de muur hangen en vervolgens zal deze er automatisch voor zorgen dat het geluid op de juiste wijze de kamer ingestuurd wordt. Dit biedt ruimte voor flexibiliteit voor het neerzetten of ophangen van de soundbar. Naast de SL10YG, SL9YG en SL8YG brengt LG nog een aantal goedkopere modellen op de markt, zonder de Google Assistant of Dolby Atmos. Dit zijn basic modellen met een aantrekkelijker prijskaartje.

Een overzicht van alle soundbars die LG dit jaar op de Nederlandse en Belgische markt brengt vind je in de 2019 LG soundbar line-up.

Lees ook onze LG SL8Y review.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Miguel

Miguel
06 mei 2019 om 14:26

Vraag me iets af:
De LG C9 staat zeer laag op zijn voet.
Ik heb al een afbeelding gezien op het web waarbij de soundbar gewoonweg boven de onderkant van het scherm komt als je beiden op je tv meubel zet.

Als je een veel investeert in een LG OLED en je wil goede klank dmv. een soundbar (en liefst van zelfde merk) ben je haast verplicht om alles aan de muur te hangen.
Spijtig van het mooie design met de nieuwe voet, maar dan ben je daar niets mee.

Aan de muur hangen en nog steeds mooi design, wil zeggen gaan kappen in muur, want een kabelgoot oogt mijn inziens goedkoop.

Ik snap niet dat ze daar nooit aan denken bij hun ontwerp. Sony is van zelfde.

Meningen / ervaringen welkom.

Inloggen
Pieter

Pieter
06 mei 2019 om 22:47

Geen zorgen, de SL10YG komt niet boven de zwarte rand van het scherm uit. Heb deze al in handen gehad 😉

Inloggen
Miguel

Miguel
07 mei 2019 om 14:12

Mijn vorige reactie bij de verkeerde gepost.
Hierbij nog eens de link naar een foto:
https://www.stereo.net.au/reviews/review-lg-c9-4k-oled-tv-sl10tg-soundbar
Hier zie je duidelijk dat de soundbar iets hoger komt dan onderkant scherm.

Ik heb ook eens de afmetingen bekeken op de website van LG:
TV Set met voet: 1228 x 738 x 251
TV Set zonder voet: 1228 x 706 x 46.9
Verschil is dus 32 cm

Afmetingen soundbar:
W: 1060mm H: 57mm D: 119mm (SL10YG H: 63 mm)

57mm (SB) – 32 mm (TV) = 25 mm

Dwz. dat smalste soundbar toch 2,5 cm hoger komt dan onderkant scherm. Naar wat ik al gelezen heb op AVforums, zou deze zelfs in de weg staan om de tv aan en uit te doen met de infrarood, daar deze ontvanger onderaan het scherm hangt. (de smartfuncties bedien je evenwel met bluetooth).

Ik vind het toch wel zeer bedenkelijk.

Inloggen
Frans

Frans
06 mei 2019 om 17:28

Alleen de duurdere soundbar die zijn DOLBY atmos en goed, de rest is stereo.
Zit ook geen HDMI op op de goedkope allen de hele dure hebben aansluiting voor USB internet HDMI.

Inloggen
Miguel

Miguel
07 mei 2019 om 08:43

Ok. Had mij gebaseerd op foto op onderstaande link. Maar nog niet in het echt opgesteld gezien.

https://www.stereo.net.au/reviews/review-lg-c9-4k-oled-tv-sl10tg-soundbar

Inloggen