LG 2019 soundbars te koop in Nederland en België

06 mei 2019 2 Minuten 5 Reacties
lg-sl9

Net als Samsung is ook LG begonnen met de verkoop van zijn nieuwste soundbar homecinemasystemen. De Koreaanse fabrikant brengt in 2019 een compleet nieuwe soundbar line-up naar Nederland en België. De line-up bestaat uit maar liefst zeven nieuwe modellen, waarvan de SL10YG het topmodel is.

LG 2019 soundbars

Voor de drie nieuwe topmodellen – de SL10YG, SL9YG en SL8YG – geldt dat de Zuid-Koreaanse fabrikant heeft samengewerkt met hifi-audiofabrikant Meridian Audio. Meridian heeft voorzien in diverse hoogwaardige audiocomponenten en heeft meegeholpen met de tuning van de speakers. De drie modellen ondersteunen zowel Dolby Atmos als DTS:X. Met deze twee standaarden moet een zogenaamde 3D-audio-ervaring verwezenlijkt worden, waarbij geluid ook van boven komt. Om een nog betere bioscoopervaring na te bootsen kun je ervoor kiezen de Wireless Rear Speaker Kit toe te voegen. Dit zijn draadloze speakers die achterin de kamer geplaatst kunnen worden.

De topmodellen soundbars (met de G in de naam) beschikken ook over een ingebouwde Google Assistant. Hiermee kun kun je  soundbar dus bedienen en informatie verkrijgen door te zeggen: ‘Hey Google, verhoog het volume’ of ‘Hey Google, welke artiest speelt er nu?’. Bovendien kun je ook andere slimme producten in huis – die aangesloten zijn op het Google Home platform – aansturen met stemcommando’s. De SL9YG heeft daarnaast een gyroscoop aan boord. Je kunt deze soundbar aan de muur hangen en vervolgens zal deze er automatisch voor zorgen dat het geluid op de juiste wijze de kamer ingestuurd wordt. Dit biedt ruimte voor flexibiliteit voor het neerzetten of ophangen van de soundbar. Naast de SL10YG, SL9YG en SL8YG brengt LG nog een aantal goedkopere modellen op de markt, zonder de Google Assistant of Dolby Atmos. Dit zijn basic modellen met een aantrekkelijker prijskaartje.

Een overzicht van alle soundbars die LG dit jaar op de Nederlandse en Belgische markt brengt vind je in de 2019 LG soundbar line-up.

Lees ook onze LG SL8Y review.

Reacties (5)