KEF LS50 Meta en KEF LS50 Wireless II gepresenteerd

23 september 2020 2 Minuten 1 Reacties
kef-ls50-meta-1

Luidsprekerfabrikant KEF heeft twee nieuwe luidsprekermodellen aangekondigd, namelijk de KEF LS50 Meta en de KEF LS50 Wireless II.

KEF LS50 Meta

De nieuwe KEF LS50 Meta maakt gebruik van nieuwe technologie, genaamd Metamaterial Absorption Technology (MAT). Het is een absorptietechniek die ontwikkeld werd door KEF, in samenwerking met de Acoustic Metamaterials Group. De LS50 Meta en KEF LS50 Wireless II (daarover hieronder meer) zijn de eerste twee luidsprekers van de fabrikant die hiermee uitgerust worden.

MAT is een circulair, plastic onderdeel dat achter de tweeter geplaatst wordt. Het onderdeel absorbeert het vervormde geluid dat uit de achterkant van kegel komt, wat normaliter in de kast terechtkomt. Dat gebeurt via doolhofachtige kanalen, die allemaal een eigen formaat en vorm hebben. Daardoor kunnen er verschillende frequenties opgevangen worden. KEF laat weten dat speakers die uitgerust zijn met MAT tot 99 procent van het ongewenste geluid kunnen absorberen. In speakers met de traditionele aanpak is dat tot zestig procent.

Daarnaast beschikt de KEF LS50 Meta over een twaalfde generatie Uni-Q-driver, een nieuw soort kegelontkoppeling en een verbeterde motor. Er zijn ook dedicated standaarden uitgebracht, namelijk de S2 Floor Stand, met basplaten die het geluid kunnen dempen.

Advertentie

De nieuwe KEF LS50 Meta moet vanaf oktober te koop zijn en kost 1199 euro per paar en zijn beschikbaar in de kleur Carbon Black, Mineral White, Titanium Grey en Royal Blue Special Edition. De S2-standaarden kosten 450 euro per paar.

KEF LS50 Wireless II

De KEF LS50 Wireless II heeft ook de beschikking over MAT en absorbeert dus eveneens tot 99 procent van vervormd geluid. Daarnaast is ook hier de nieuwe Uni-Q-driver aanwezig, evenals een nieuw motorsysteem, bovenop de 100 watt A/B-versterker voor de tweeter. Voor de middentonen en bas maakt de KEF LS50 Wireless II gebruik van 280 watt klasse D-versterker.

Dit keer beschikt de Wireless-speaker niet over een usb-type-b-aansluiting, maar over hdmi-arc. Daardoor kun je de speakers dus prima naast een televisie zetten. Verder beschikt het model over de aansluitingen waar diens voorganger ook al over beschikte, namelijk rca, optisch en coax.

De KEF LS50 Wireless II kan bestanden aan tot 24-bit/384 kHz, met dit keer ondersteuning voor dsd256 en mqa. Ook is het dit keer zo dat je slechts één app nodig hebt, de KEF Connect-app. Met de app krijg je toegang tot muziekstreamingdiensten als Tidal, Amazon Music, Qobuz en Deezer, bovenop je lokale bibliotheek en bestanden uit je netwerk. Daarnaast is er Spotify Connect, Apple AirPlay 2, Google Chromecast en bluetooth.

De verwachting is dat de Wireless II vanaf november te koop is, in de kleuren Carbon Black, Mineral White, Titanium Grey en Crimson Red Special Edition. De prijs: 2499 euro per paar. Ook voor deze speakers kun je de LS2-standaarden gebruiken.

Reacties (1)