IMAX brengt luxe thuisbioscopen ook naar China

04 november 2013 1 Minuut 0 Reacties
IMAX-private-theatre

Begin dit jaar is IMAX, het bedrijf dat we met name kennen van de indrukwekkende vertoningen in de bioscoop, begonnen met thuisbioscopen. Het bedrijf gaat nu ook luxe installaties in China aanbieden.

IMAX Private Theatre is een concept waarmee de bioscoopervaring naar de huiskamer (of de daarvoor bedoelde bioscoopkamer) gebracht moet worden middels high-end apparatuur. Het bedrijf levert onder meer een groot gebogen scherm zoals we van de bioscoop kennen, een 4K-projector met 3D-ondersteuning en een 7.1-kanaals audiosysteem. IMAX ging onlangs een samenwerking met PRIMA aan waardoor er ook een speciale server meegeleverd wordt waarmee films die op dat moment in de bioscoop draaien voor 500 dollar naar de thuisbioscoop gestreamd kunnen worden.

IMAX maakt deze week bekend het Private Theatre concept ook naar China te brengen. Volgens het bedrijf is de economie van China booming waardoor veel mensen geld besteden aan een high-end thuisbioscoop. Voor de gemiddelde Chinees is het echter niet betaalbaar want voor een basisinstallatie moet omgerekend 180.000 euro neergelegd worden. Daarvoor krijg je echter wel een op maat gemaakt systeem met 24 uur per dag ondersteuning. Naast China wil IMAX zich ook gaan focussen op Rusland, Hong Kong en het Midden-Oosten. 

Reacties (0)