IMAX brengt bioscoopfilms naar de huiskamer

29 oktober 2013 1 Minuut 0 Reacties
IMAX-private-theatre

IMAX gaat een samenwerking met PRIMA aan voor de distributie van bioscoopfilms naar de huiskamer. De bedrijven gaan films die nog in de bioscoop draaien samen aanbieden voor luxueuze home cinema systemen.

Wanneer je geld genoeg hebt en graag van een volledig uitgerust high-end home cinema systeem wilt genieten dan kun je de hulp van IMAX inroepen. Met het IMAX Private Theatre concept wordt de bioscoop letterlijk naar de huiskamer (of waarschijnlijk een speciale bioscoopruimte) gebracht. Voor een bedrag van minimaal 1 miljoen dollar krijg je de nieuwste apparatuur, de beste kwaliteit en 24 uur per dag ondersteuning.

PRIMA is een bedrijf dat al een tijdje films die in de bioscoop te zien zijn beschikbaar stelt voor diegenen die geld genoeg hebben. Voor een bedrag van 500 dollar per film en een 35.000 dollar kostende server krijg je de nieuwste films via het internet naar je home cinema gestreamd. IMAX maakt deze week bekend een groot belang te nemen in PRIMA en de dienst aan te gaan bieden binnen het IMAX Private Theatre concept. Ook wordt de PRIMA server mogelijk vervangen met een server die IMAX-technologie ondersteunt, en worden binnenkort mogelijk ook IMAX-films die de dienst beschikbaar gesteld.  Als je al 1 miljoen dollar over hebt voor een home cinema systeem dan heb je die 500 dollar per film er ook wel voor over zullen ze gedacht hebben.

Dat is echter net het enige nieuws want IMAX laat ook weten dat het bedrijf werkt aan een goedkopere versie van de IMAX thuisbioscoop-ervaring. Wat we onder goedkoper mogen verstaan is niet duidelijk maar de kans is klein dat het voor de gemiddelde consument betaalbaar zal zijn. 

Reacties (0)