Ikea presenteert bluetooth-speaker die je niet in elkaar hoeft te zetten

10 april 2018 1 Minuut 1 Reacties
ikea-bluetooth-speaker

Ikea heeft bekendgemaakt dat de woonwinkel twee bluetooth-speakers uitbrengt in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Dit is de eerste poging die de winkel doet als het gaat om bluetooth-speakers, die Eneby genoemd worden.

Ikea Eneby: eerste bluetooth-speakers van de woonwinkel

Ikea is niet alleen actief op de markt voor smarthomeproducten, en heeft aangekondigd twee bluetooth-speakers uit te brengen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Deze bluetooth-speakers worden Eneby genoemd en komen in twee formaten op de markt: een acht- bij acht-inch model en een twaalf- bij twaalf-inch model. Klanten kunnen kiezen uit zwart of grijs polyesterstof op de bovenkant of zwart of wit plastic. De kleinere speaker is meer bedoeld als metgezel voor onderweg, terwijl de grote in huis kan staan.

Dat het kleine model geschikt is voor onderweg, blijkt ook wel uit het feit dat je er een handvat op kunt schroeven en dat je er een batterij voor kunt kopen. Die batterij geeft de speaker tot tien uur energie voor onderweg. Allebei de speakers zijn voorzien van een functie waarmee ze automatisch uitgaan, zodat er energie bespaard kan worden wanneer je ze niet gebruikt. Ook zijn ze allebei voorzien van een audio-aansluiting, zodat je apparaten ook met een audiokabel kunt aansluiten. Handig voor de wat domme producten in huis.

Verder is het tof dat je tot acht andere bluetooth-speakers kunt koppelen. Ikea heeft op de website geen specificaties van de speakers geplaatst, maar het lijkt er wel op dat ze beschikken over een aparte woofer en tweeter. Daarnaast is het nog mogelijk de speakers op een voet te plaatsen of aan de muur te hangen; die accessoires zijn los te koop. De kleine Eneby kost 49 dollar, terwijl de grote versie 89 dollar kost. De extra batterij kost 20 dollar en de stand kost 10 dollar. Of de speakers naar Nederland komen, is momenteel nog niet bekend.

Reacties (1)