IFA 2010: Sony komt met nieuwe 3D Ready ES receivers

02 september 2010 4 Minuten 0 Reacties
STR-DN2010-Sony

Sony introduceert de nieuwe high-end receivers STR-DA5600ES en STR-DA3600ES. De ES-producten staan bekend om hun geluidskwaliteit en hun uitgekiende ontwerp en constructie. De nieuwe receivers bouwen voort op die uitstekende reputatie met nieuwe technologie voor een nog beter homecinemageluid en geavanceerde mogelijkheden zoals 3D pass-through, DLNA connectiviteit om muziek en video’s via het thuisnetwerk te streamen en toegang tot internetradiodiensten zonder tussenkomst van een pc. Daarnaast introduceert Sony een nieuwe 3D-ready netwerkreceiver die qua vormgeving aansluit bij de Sony Blu-ray spelers. De STR-DN2010 combineert geavanceerde technologie met een slank ontwerp dat past in elk interieur.

STR-DA5600ES

De STR-DA5600ES heeft een uitgangsvermogen van 120 W per kanaal en voldoet daarmee aan de eisen van kritische film- en muziekfans op het vlak van geluidskwaliteit en kalibratie. De receiver heeft zes HDMI-ingangen en twee HDMI-uitgangen. Eén HDMI-ingang bevindt zich aan de voorkant om snel apparaten aan te kunnen sluiten. De STR-DA5600ES biedt 3D pass-through, zelfs wanneer de receiver is uitgeschakeld, en Audio Return Channel (ARC) om het signaal van de TV naar de receiver te transporteren. 3D-pass-through via HDMI en ARC zijn beschikbaar via de HDMI A-uitgang van de receiver.

De receiver is uitgerust met DCAC-EX, Sony’s nieuwste technologie voor automatische kalibratie. Deze technologie heeft nu Speaker Relocation ter compensatie van niet-ideale kamerindelingen en Automatic Phase Matching (APM) voor een nog betere integratie van de luidsprekers. HD-D.C.S.-verwerking maakt de bioscoopervaring in de huiskamer nog intenser via de staande front luidsprekers. Hiervoor zijn metingen uitgevoerd in het Cary Grant Theatre bij Sony Pictures Entertainment in Hollywood.

De STR-DA5600ES kan worden gebruikt als DLNA client om muziek, video’s en foto’s te streamen via het thuisnetwerk. Daarnaast kunnen gebruikers ook internetradio ontvangen en zelfs analoge bronnen streamen naar andere DLNA-compatibele apparaten. En dankzij de ingebouwde vier-poorts Ethernet-hub kunnen alle av-apparaten met een Ethernet-aansluiting eenvoudig worden aangesloten op het netwerk.

Met 1080p video upscaling wordt het maximum gehaald uit SD signalen. En zoals dat hoort bij een receiver die is gebouwd voor echte AV liefhebbers en audiofielen ondersteunt de STR-DA5600ES de nieuwste HD-surround-audiocodecs en ook Dolby TrueHD. Ook heeft de receiver een tweede zone van 1080i upscaling

STR-DA3600ES

De STR-DA3600ES heeft vier HDMI-ingangen en één HDMI-uitgang en is uitgerust met 3D pass-through, pass-through wanneer de stroom is uitgeschakeld en Audio Return Channel. Deze receiver levert 100 W per kanaal. Het toestel is perfect als DLNA client en heeft een geïntegreerde vier-poorts Ethernet-hub om eenvoudig apparaten aan te sluiten op het netwerk.

De receiver biedt DCAC-luidsprekerkalibratie en is uitgerust met Automatic Phase Matching en HD-D.C.S.-verwerking om de bioscoopervaring in de huiskamer nog intenser te maken. De STR-DA3600ES levert 1080p video upscaling en kan via de grafische gebruikersinterface op het scherm van de tv of projector worden ingesteld en bediend. Het apparaat stelt gebruikers in staat een tweede zone te voorzien van video en audio en een derde zone te voorzien van audio.

STR-DN2010

Met zijn gestroomlijnde vormgeving past de STR-DN2010 goed bij de huidige Blu-ray spelers van Sony. Deze receiver heeft een uitgangsvermogen van 100 W per kanaal en komt tegemoet aan alle wensen van de huidige consument op het gebied van connectiviteit en mogelijkheden. De STR-DN2010 heeft vier HDMI-ingangen en één HDMI-uitgang en is uitgerust met 3D pass-through, pass-through wanneer de stroom is uitgeschakeld en Audio Return Channel. Het apparaat beschikt over een ingebouwde vier-poorts Ethernet-hub en kan worden gebruikt als DLNA-client voor audio en video en internetradio.

Automatische instelling via DCAC zorgt voor een snelle, nauwkeurige kalibratie van audio. De receiver levert 1080p video upscaling en heeft een grafische gebruikersinterface die wordt weergegeven op het scherm van de TV/projector. Het apparaat is compatibel met alle nieuwste HD audio codecs, inclusief Dolby Pro Logic IIz. Ook is het mogelijk om draadloze achterluidsprekers te gebruiken met een optionele S-AIR-set.

Prijs en beschikbaarheid

STR-DA5600ES (zwart, vanaf oktober 2010): 2.500,00 euro STR-DA3600ES (zwart, vanaf september 2010): 1.300,00 euro STR-DN2010 (zwart, vanaf september 2010): 1.000,00 euro

prijsvergelijking


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)