HDMI ARC (Audio Return Channel): waarom het niet altijd werkt

11 augustus 2016 4 Minuten 40 Reacties
HDMI-kabel

Onze vraag en antwoord-sectie staat er vol mee; vragen over HDMI ARC (Audio Return Channel). Deze standaard beloofde zoveel moois maar levert vaak problemen op. Waarom werkt HDMI ARC soms niet en wat houdt de standaard precies in? We zetten het in dit artikel voor je onder elkaar.

Wat is HDMI ARC (Audio Return Channel)?

HDMI ARC (Audio Return Channel) is vandaag de dag te vinden op nagenoeg alle tv’s, receivers, home cinema-systemen en soundbars. De functie maakt het mogelijk om twee kanten op te communiceren. Aan de ene kant kan je home cinema-systeem beeld naar je tv sturen (de audio neemt het uiteraard zelf voor zijn rekening) en aan de andere kant kan de home cinema-set audio terug ontvangen van de tv. Hetzelfde geldt voor de tv, de HDMI-poort met ARC-ondersteuning kan beeld ontvangen maar kan ook audio terugsturen.

Het grote voordeel van HDMI ARC (Audio Return Channel) is dat je maar één kabel nodig hebt om bijvoorbeeld beeld van je Blu-ray home cinema-systeem door te sturen naar je tv en audio van je tv terug te ontvangen op de speakers van je home cinema-systeem. Hetzelfde geldt voor wanneer je een versterker of receiver met ARC hebt staan. Voorheen moest je een aparte audiokabel van de tv naar je audioinstallatie leggen om het geluid van tv-uitzendingen (via de ingebouwde tuner) over je luidsprekers te krijgen, nu voldoet één HDMI-kabel dus.Zowel tv als het home cinema-systeem of de receiver moet over Audio Return Channel beschikken, en je moet de HDMI-poort met ARC gebruiken.

Waarom werkt HDMI ARC soms niet?

HDMI ARC klinkt dus als een ideaal systeem, dat het gebruik van home cinema-apparatuur alleen maar eenvoudiger maakt. Maar, toch ervaren veel mensen er problemen mee. De reden hiervoor is er een die we veel zien in de av-industrie. De standaard legt de lat voor minimaal verplichte functionaliteit relatief laag, maar laat daarnaast wel ruimte voor allerlei optionele zaken. Dat resulteert helaas in heel wat onduidelijkheid. Elke fabrikant implenteert de standaard anders. Je weet dus van te voren niet precies hoe Audio Return Channel op jouw apparaat ondersteund wordt.

Allereerst beschrijven we de ideale situatie, de ideale werking van HDMI Audio Return Channel. In deze situatie wordt de audio van alle signalen die binnenkomen op de tv via de HDMI ARC-poort teruggestuurd naar de receiver of de home cinema-set. Dan hebben we het over alle op de tv aangesloten apparaten (spelers, consoles, decoders, etc.), het analoge tv-signaal, het digitale tv-signaal (CI+) en de audio van apps die zich binnen het smart tv-platform bevinden. Dit is dus de ideale situatie, waarbij al je audio over je speakers weergegeven zal worden.

Toch werkt het helaas vaak niet zo en ervaren veel gebruikers problemen met HDMI ARC. Dit komt doordat fabrikanten niet alles dat zich in deze ideale situatie bevindt mogelijk maken. Fabrikanten van tv’s mogen grotendeels zelf bepalen wat er wel en wat er niet via HDMI ARC doorgestuurd wordt. Zo kunnen ze ervoor kiezen alleen geluid van het analoge tv-signaal door te sturen, waardoor je de audio van smart tv-apps en aangesloten apparaten niet hoort. Of je kunt de aangesloten apparaten wel horen maar alleen de smart tv-apps niet. Daarbij zijn fabrikanten ook vrij om zelf te bepalen wat de kwaliteit van het geluid is; ze kunnen simpel stereogeluid doorsturen of een Dolby Digital bitstream-signaal. Recente modellen kunnen zelfs Dolby Atmos doorsturen. (hogere audioformaten als Dolby TrueHD en DTS HD Master Audio worden sowieso niet ondersteund via ARC).

Kortom, wat je precies van HDMI Audio Return Channel mag verwachten kan nogal eens verschillen. En helaas zijn fabrikanten niet heel duidelijk over de functies van ARC. In de handleiding kun je vaak terugvinden hoe de functie precies werkt en wat er mogelijk is, maar die lees je in de meeste gevallen helaas pas na aanschaf van je tv. En zelfs in die handleiding staan vaak niet alle details over de werking van ARC. Het is dus proberen en er zelf achter komen hoe de ARC-functie van jouw apparatuur precies werkt.

Meer informatie

Meer informatie en tips over home cinema systemen, LCD-tv’s, AV-receivers, luidsprekers, smart tv’s, OLED-tv’s, digitale televisie en streaming technieken vind je in onze uitgebreide tips en advies-sectie.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (19)

Jim van Lawick

Jim van Lawick
23 november 2016 om 14:52

Geachte smart techneut,

Ik heb geprobeerd uitleg te krijgen hoe ik van mijn tv smart tv te krijgen. Niet om te kopen, alleen wat ik moet aanschaffen en waar ik moet aansluiten. Hoe krijg ik internet op mijn tv, ik heb interactief
tv van KPN. Ik neem aan dat het niet genoeg is. Wat moet ik nog hebben enz.?
Ik zal u heel dankbaar zijn als u mij kunt helpen.
Vriendelijke groet,
Jim van Lawick.

Inloggen


23 november 2016 om 16:07

Meer hierover lees je in dit artikel.

Inloggen
Paul Jansen

Paul Jansen
09 oktober 2017 om 21:10

ARC met componenten van verschillende merken is waardeloos.
Ik heb een Sony TV en Onkyo receiver. Soms wel en dan weer geen audio signaal retour.
Werkelijk alle mogelijke variabelen getest, om gek van te worden. Uiteindelijk heb ik voor de audio return maar een toslink (glas) gebruikt en gelukkig werkt dat wel probleemloos. Tja wel een kabeltje extra maar wel prettig dat het zo werkt.

Inloggen
Jim

Jim
12 november 2019 om 09:11

Hi,juist ne philips gekocht en verbonden met ne pioneer versterker en hdmi1,2 werkte eerst en nu nimeer

Inloggen
Errol van Rhoon

Errol van Rhoon
27 juni 2020 om 16:44

Over van gewone tv naar smart-tv. Er bestaan aanvullingen voor oude tv’s waar je n printplaat in n daarvoor geschikte slot kan prikken maar tegenwoordig kan je net zo gemakkelijk n dongel aanschaffen va n 15 euro bij de coop tot 35 bij Media markt, waarbij je dan alle apps op telefoon kan doorgeven, van YouTube tot netflix

Dus Dongel in n vrije HDMI ingang, met Smartview op je tel de connectie maken en Netflix aan, of iets dergelijks. Dit kan ook met alles op je laptop maar die kan je direct aan sluiten en de tv als 2de videoscherm gebruiken.
Veel plezier

Inloggen
Marcel

Marcel
21 augustus 2020 om 11:14

op je tv moet wifi zitten anders ken je geen internet krijgen via instellingen kun je het instellen via draadloos en netwerken zoek je wifi typ het wachtwoord van je modem dan moet het lukkun

Inloggen
Ritch

Ritch
04 januari 2017 om 02:08

Hallo
Ik heb dus geen geluid voor mijn tv apps Netflix YouTube,Avr2300w Denon en Sony 49-x8309 TV beide met Arc met high speed connected alles geprobeerd maar alleen geluid via tv speakers en Denon uit heeft u een idee?

Inloggen
Ernst

Ernst
04 februari 2017 om 16:19

Beste Rich,

Kijk even hier http://helpguide.sony.net/tv/caep1/v1/nl/contents/TP0000648427.html

Inloggen
Gerard

Gerard
09 juli 2020 om 13:25

Ik heb een Philips smart tv 50PUS6704/12 verbonden van Ziggo box naar tv met HDMI kabel. Daarbij heb ik een Sony BDVE2100 blue ray home cinema surround systeem aangesloten met HDMI kabel op de ARC van TV. Maar als ik Netflix wil kijken krijg ik alleen stereo geluid via blue ray home cinema set maar geen 5.1surround, wat kan ik doen om toch surround sound te krijgen via mijn surround systeem?

Inloggen
Bob

Bob
31 december 2017 om 12:54

Mijn Denon AVR-X3200W ontvangt zonder problemen DTS geluid vanuit mijn Sony kd-65xd7505. Het kan dus toch…

Inloggen
Maarten

Maarten
30 oktober 2019 om 09:19

Dag Bob,

Ik heb ook een Denon AVR-X3200W en via HDMI ARC aangesloten aan een Samsung QE55Q8F TV.
Geen probleem om beeld en geluid te verkrijgen maar wat wel opvalt is dat ik veel ruis hoor wanneer ik bv. de Netflix app van de TV gebruik. De ruis valt des te meer op wanneer ik bv. Dolby Surround selecteer als geluidsmodus en is permanent aanwezig. Zeer vervelend dus.
Wanneer ik gewoon naar de radio of Spotify in stereo luister, dan heb ik dit probleem niet.

Heeft u dit probleem ook toevallig of een idee waaraan dit kan liggen?

Alvast bedankt voor de feedback!

Groeten,
Maarten

Inloggen
Boib

Boib
30 oktober 2019 om 11:27

Maarten, dat ruisprobleem ken ik niet. Misschien staat de output van je tv te zacht, even met de volumeregeling van de Samsung de boel opkrikken. Misschien helpt dat?

Inloggen
Erik

Erik
30 januari 2018 om 22:20

Zeer recent een HEOS Avr, HEOS sub en twee HEOS 1 speakers gekocht en in 1e instantie
“bedraad” aangesloten. Via HDMI Arc de installatie gekoppeld aan onze Loewe Bild 5 Oled tv.
Na heel veel storing in zowel beeld als geluid, besloten om de apparatuur “draadloos” aan te sluiten via WiFi. Ook hier weer bijna dezelfde problematiek: wel tv beeld, maar geen geluid.
Zelfs één HEOS 1 speaker lijkt op onverklaarbare wijze het “loodje” te hebben gelegd.

Als ik de bovengeschetste problematiek over HDMI Arc lees, dan lijkt mijn probleem een “gebed zonder einde” te worden. Morgen komt de tv installateur voor de 3e keer langs om te kijken of we het probleem op een andere manier kunnen aanvliegen……

Inloggen
Wijnand

Wijnand
11 februari 2018 om 16:37

Je zou denken dat het werkt of niet werkt. Maar alles is mogelijk. Ik heb een LG BH7240C HCS en een Samsung tv, beide uitgerust met ARC. Een goede HDMI kabel ertussen en in beide ARC aangezet.
Tv aangezet, LG gaat ook aan en meldt ARC op het display, geluid prima en regelbaar met de volumeregelaar van de tv. Tv uitgezet, LG gaat ook uit. Perfect.
Tv weer aangezet. LG gaat ook aan maar meldt OPTICAL op het display, terwijl er niet eens een optisch kabeltje in zit. Geen geluid, ook niet op de tv. Tv uitgezet, LG gaat ook uit.
Tv weer aangezet. LG blijft uit.
Tv weer aangezet. LG gaat ook aan, meldt ARC op het display, geen geluid. LG reageert nergens meer op, ook niet op tv uit, zijn eigen AB of tiptoetsen. LG stekker eruit, stekker er weer in.
Tv weer aangezet. LG gaat ook aan, alles weer goed.
Vervolgens heb ik er maar een toslink kabeltje bijgeprikt, zodat ook als de LG OPTICAL roept, ik geluid heb via het HCS, dat soms met de tv-volumeregelaar of soms alleen met die van het HCS ingesteld kan worden.
En nu doet ‘ie het meestal wel goed en soms niet…

Inloggen
Wim

Wim
16 april 2018 om 22:56

Wijnand, ik heb exact hetzelfde probleem als jou maar met een philips soundbar 5120 en philips tv philips 50pus6262/12. Soms schakelt de soundbar mee aan/uit als de tv in of uitgeschakeld wordt en soms niet. Soms valt het geluid plotseling weg of gaat hij in optical (ook zonder optische kabel). Soms krijg ik het geluid niet eens meer aan ook al meldt hij ARC actief. Tjah… ook maar optische kabel ingestoken, werkt nu meestal goed, maar soms ook niet.

Het vreemde is dat dit met mijn samsung tv wel goed ging met dezelfde Philips soundbar.

Inloggen
Marinus

Marinus
05 januari 2019 om 15:38

Hoi Wim, ik heb ook problemen met Sony soundbar XF9000 met Philips 49PUS6160/12.hierbij werkte de HDMI ARC van de soundbar naar de TV niet en kon ik bij radio de tv niet uitzetten. digitale ontvanger is van T-Mobile.
Nadat i de TV een update had laten doen werkte de HDMI wel ineens, (misschien voor jou ook een actie om te doen) alleen bij de TV moet ik het beeldscherm uitzetten om niet het logo van de radiozender te zien.
nu zo aangesloten optische kabel naar tv van de ontvanger, HDMI ontvanger naar soundbar en HDMI soundbar naar TV, allemaal heel omslachtig optisch zou in principe niet nodig moeten zijn en zou het allemaal via HDMI-ARC moeten werken.

Inloggen
Yoeri

Yoeri
24 november 2019 om 13:17

Dag Wijnand,
Heeft u al een oplossing gevonden aangaande dit hdmi/optical probleem? Heb hier helemaal hetzelfde probleem, ook met een LG home cinema aangesloten op een Samsung QE55Q7F . Kan je me een kleine update geven als je dit euvel hebt kunnen oplossen? mvg,Yoeri

Inloggen
Wijnand

Wijnand
24 november 2019 om 19:35

Nee, het is nooit echt goed geworden. Intussen heb ik een goedkope Sony soundbar aangesloten en dat hele LG ding verpatst. Feilloos!

Inloggen
Yoeri

Yoeri
24 november 2019 om 21:28

Beste Wijnand,
ja dat heb ik ook al gedacht om te doen, maar ja ik vrees dat dat ook weer niet de oplossing zou zijn, vermits het weer 2 verschillende merken zijn.Ook zou de optie om dvd te kijken wegvallen alsook de radio ontvangst….nu ja, deze kan wel opgelost worden via de Samsung tv zelf dmv apps en internet 🙂 En werk je nu via optische of hdmi dan? mvg,Yoeri

Inloggen
Wijnand

Wijnand
25 november 2019 om 09:34

Schijfjes speel ik af met een goedkope losse Sony Bluray speler, die via HDMI op de tv is aangesloten. De soundbar gaat met een optisch kabeltje. Alles nu simpel en werkend en het neemt minimaal plaats in. Voor normaal tv-gebruik volstaat de AB van de XS4ALL settopbox.

Inloggen
Yoeri

Yoeri
26 november 2019 om 09:59

dag Wijnand,
Bedankt voor alle info !
mvg,Yoeri

Inloggen
Yoeri

Yoeri
28 november 2019 om 16:15

Beste,
even een update….na alle aansuitingen te hebben verwijderd van de tv, de optical kabel ook weggenomen , alles nog eens opnieuw aangesloten….en wat blijkt: ARC nu al de hele tijd tot dusver 🙂 Hopelijk is alles van de baan nu….kan ik die honderden euro’s voor die soundbar misschien toch anders besteden 🙂 groetjes

Inloggen
Ben

Ben
11 mei 2018 om 15:03

In een ander artikel van jullie: https://www.fwd.nl/2017/07/netflix-dolby-vision-atmos-lg-oled/#comment-562469 staat dat ARC wel Dolby Atmos kan ondersteunen?

Kan ARC dit nu wel of niet? Het lukt mij namelijk nu niet om Dolby Atmos te krijgen via de ARC kabel input als de ingebouwde Netflix app gebruik, ik heb alle instellingen al correct staan, hoogste streaming kwaliteit bij Netflix en de ARC opties op digitaal geluid staan ipv PCM. Ik heb een LG Oled 55c7 en een Sony HT-ST 5000 soundbar, allebei zouden Dolby Atmos moeten ondersteunen. Mijn tv geeft door eigen zijn speakers wel aan dat hij Dolby Atmos afspeelt, maar via de ARC behaalt hij alleen Dolby Vision. Ik snap er niks meer van. Wie kan mij helpen?

Inloggen


11 mei 2018 om 23:43

Het kan, maar alleen wanneer dit specifiek ondersteund wordt. Dit is pas sinds kort mogelijk, en wordt binnenkort mogelijk op alle apparaten met HDMI 2.1. Bij oudere apparaten moet het dus specifiek vermeld zijn, maar vooralsnog kan het alleen bij LG.

Inloggen
Eva

Eva
10 maart 2019 om 16:16

Ik heb een Samsung tv smart nu een Bose soundbar maar aan sluiten pff heb een dmi kabel digibox dvd en nu de soundbar dit komt geen gelukt met de tv wel met gsm

Inloggen
Lieven

Lieven
26 september 2019 om 08:34

Net een LG SJ9 soundbar proberen aansluiten op LG TV. Alle stappen perfect gevolgd: ARC in (TV) met ARC out (soundbar), TV settings sound-out op external speaker, setting op de soundbar op ARC,…geen geluid. Wanneer ik naast de HMDI de optical ook aansluit krijg ik wel geluid. Hoe kan ik het geluid door de HDMI krijgen zonder de optical te moeten gebruiken?

Inloggen
Yoeri

Yoeri
22 oktober 2019 om 13:00

Beste mensen,
zelf heb ik een Samsung tv,en een LG home cinema systeem…jammer genoeg is er steeds een probleem met hdmi/optical keuze waardoor het steeds een gedoe is om het geluid goed te regelen…Nu denk ik eraan om eventueel een soundbar te plaatsen.Maar ik begin te denken dat deze dan ook van het merk Samsung moet zijn om de juiste communicatie (hdmi arc) te gebruiken….Ik wil echter de home cinema blijven gebruiken,alleen het geluid zou ik dan via de soundbar willen laten werken….Als dit allemaal kan natuurlijk, ben beetje leek op dit gebied 🙂

Inloggen
Dennis

Dennis
25 oktober 2019 om 11:03

Wij hebben een Philips TV en een Yamaha receiver gekoppeld met HDMI (aan de receiver hangt ook het kastje van Ziggo). Het geluid van gaat allemaal via de receiver. Echter mijn receiver springt in zijn beveiligingsmodus (uit dus) als ik beide direct aanzet.
Wat ik hierboven lees, kan het wel eens zijn dat mijn TV, maar ook mijn Ziggo kastje niet matchen bij gebruik van de HDMI kabel, al was dat voorheen geen probleem.
Iemand een idee wat het echt zou kunnen zijn?
Dit omdat ik de receiver wil vervangen, maar ik krijg het gevoel dat dit niet het probleem is.

Inloggen
Boyd de Steur

Boyd de Steur
23 december 2019 om 01:48

Ik begrijp dit echt niet je zou verwachten dat via ARC aansluiten dingen versimpeld maar blijkbaar is het tegendeel het geval is het nou zo moeilijk we kunnen spaceships de ruimte in steuren en landen op de maan maar een signaal zonder problemen doorgeven is haast niet te doen🤯

Inloggen
ron

ron
19 januari 2020 om 10:01

wie kan mij helpen ?
ik heb een sony af9 tv en een sony ht-st5000 soundbar aangesloten met elkaar via de arc HDMI kabel van oehlback sl300 high speed als ik tv aan zet gaat soundbar ook aan top geregeld maar de soundbar gaat dan wel naar luidspreker en dan moet ik de sounbar weer inschakelen op luidspreker +HDMI als dit is gedaan geeft deze aan stoppen en back is er iets wat verkeerd is ingesteld wil deze optie gewoon vastzetten want het geluid is dan stukken beter wie kan mij advies geven

Inloggen
Frank

Frank
19 februari 2020 om 17:06

Ik heb net een nieuwe tv. Een Oled 55C PLA, prachtige tv al zeg ik het zelf. En het ging super makkelijk om alles aan te sluiten. KPN decoder, PS4, Himedia box en ook mijn Sony HT rt5 soundbar. Als ik mijn tv aandeed ging ook mijn soundbar aan en als ik de tv uitdeed ging de soundbar ook keurig netjes uit. Het heeft ongeveer 2 a 3 weken goed gefunctioneerd en daarna ging eerst de soundbar niet meer aan en uit. Zonder dat ik ook maar iets aan de setting of wat dan ook heb gedaan. Daarna wat andere hdmi kabels geprobeerd, maar de soundbar gaat maar niet aan en uit met de tv. Natuurlijk kan ik gewoon de andere afstandbediening pakken, maar het is heel frustrerend dat ik niet weet waar het nou aan ligt. Ik heb daarna de tv gereset en ook de soundbar, maar niets helpt. Wie weet heeft iemand dit ook meegemaakt en een oplossing gevonden.

Inloggen
Wijnand

Wijnand
20 februari 2020 om 08:33

Heeft de tv een internetverbinding? Dan heeft hij misschien een software-update gekregen. Ik zou in ieder geval eens informeren bij LG.

Inloggen
Robin

Robin
06 mei 2020 om 02:11

Beste,

Ik heb thuis in de slaapkamer een Sonos Beam via HDMI ARC aangesloten op me Samsung TV (UE43MU6100), dit werkt perfect. Gebruik het nu al een paar maanden zonder problemen.

Daarvoor gebruikte ik optical, maar kreeg me afstandsbediening niet goed werkend met me Sonos Beam. Vandaar de switch naar HDMI ARC en zonder spijt. Afstandsbediening werkt, Beam gaat automatisch op TV en geweldig geluid

Inloggen
Peter van Treuren

Peter van Treuren
02 juni 2020 om 12:50

Wie kan mij helpen. Ik heb de tv LG oled 55 c9 pla en de soundbar samsung hw q90r.
Het probleem is dat de tv mijn soundbar niet herkent. Ook heb ik alle instellingen bekeken en van alles geprobeerd zonder resultaat. wat heb ik over het hoofd gezien.

Inloggen
David

David
14 juni 2020 om 10:15

Hallo
Soortgelijk probleem hier
Samsung smart tv in combinatie met samsung soundbar hw-q80r
4 maanden lang werkte dit perfect dmv hdmi kabel via de hdmi arc poort
Digicorder aan, tv aan en Soundbar sprong dan ook altijd vanzelf aan, stond op d.in en alles werkte gewoon
Nu (na verhuis) alles opnieuw aangesloten en ik krijg het via hdmi arc niet meer werkende
De tv ziet hem zelfs niet meer
Kan wel via bluetooth koppelen, maar vind dat niet handig want dan moet iedere keer als je soundbar opstart terug naar bluetooth gaan
Ik ben 400% zeker dat er geen sprake kan zijn van “verhuisschade”

Wie heeft een idee wat de oplossing kan zijn??

Inloggen
Peter

Peter
15 juni 2020 om 11:30

Hallo, inmiddels ben ik erachter gekomen dat de tv de soundbar alleen herkent via de bluetooth. Heb je de tv met de soundbar verbonden met een highspeed 2.1 hdmikabel in de earc zowel op de tv en de soundbar dan zijn ze met elkaar verbonden. Als ik de tv aanzet gaat ook de soundbar aan en krijg ik in het scherm van de soundbar earc te zien. Het geluid is geweldig, alleen waar ik deze set voor heb gekocht dolby atmos krijg ik er niet uit. Ook heb ik via you tube op de tv de dolby atmos tests gedaan zonder resultaat. Lg verwijst naar samsung en vise versa. Jammer maar helaas.

Inloggen
jan Somsen

jan Somsen
22 juni 2020 om 05:18

wij hebben een “oudere Samsung (bluray) DvD ” surround set aangesloten via een met HDMI op een Samsung led tv, dit heeft goed gewerkt, alleen een tijd niets meer afgespeelt.

nu zijn wij bezig om LOTR te kijken, maar tijdens het afspelen (soms na 1 uur) springt de DVD uit omdat er geen kabel is aangeloten. hij verliest dus blijkbaar tijdens het afspelen zijn signaal.

Heeft iemand een idee wat te doen,mik heb de HDMI kabel al vervangen, dit heeft niet gewerkt.
.
Jan

Inloggen
Marcel

Marcel
21 augustus 2020 om 11:15

op je tv moet wifi zitten anders ken je geen internet krijgen via instellingen kun je het instellen via draadloos en netwerken zoek je wifi typ het wachtwoord van je modem dan moet het lukken

Inloggen
hindrikx

hindrikx
05 september 2020 om 15:48

SOundbar HW-N400 van samsung aangesloten op Philips 32pfl5008H/12. Ik krijg elke 10 minuten de melding dat ARC actief is, en dit gedurende een 3-tal seconden.
Kan iemand mij helpen dit te voorkomen?
Dank

Inloggen
Mario

Mario
11 april 2021 om 10:45

Er zijn online zoveel splitters/switchers onvoorstelbaar.
Ik heb een vraag namelijk:
Mijn soundbar JBL heeft alleen een hdmi arc uitgang. De soundbar uitgang is aangesloten op mijn tv hdmi arc ingang. Nu komt die: Kan ik bij de soundbar hdmi arc uitgang een switch/splitter kopen zodat ik mijn Tv, mediaplayer en andere apparaten kan aansluiten?

Wat voor een splitter/switcher qua merk/specificatie zou dat kunnen?

Inloggen