Harman Kardon Enchant nieuwe soundbarserie van het merk

30 augustus 2018 2 Minuten 1 Reacties
harman-kardon-enchant-soundbar-1

Harman Kardon heeft tijdens IFA 2018 een nieuwe soundbarserie genaamd Harman Kardon Enchant aangekondigd. Er verschijnen twee modellen in deze serie, die zijn voorzien van enkele slimme functies en geluidsoplossingen.

Dit is de Harman Kardon Enchant

Met de Harman Kardon Enchant wil de fabrikant een surround-geluidservaring presenteren waarvoor geen extra speakers of andere apparatuur nodig is. Dat kan onder meer door de Harman Kardon MultiBeam-technologie, die een surround sound moet realiseren zonder extra luidsprekers. Dit gebeurt op basis van een algoritme voor digitale signaalverwerking (DSP). De DSP biedt afgebakende audiodecodering die, in combinatie met de zijwaartse luidsprekerdrivers, geluid over de wanden naar alle hoeken van de kamer stuurt.

In tegenstelling tot een ouderwetse externe microfoon, past de automatische MultiBeam-kalibratie (AMC) zich draadloos aan de unieke afmetingen van de kamer aan. De Harman Kardon Enchant-soundbars zijn verkrijgbaar in versies met dertien of acht kanalen, de Enchant 1300 en de Enchant 800, voor elk formaat televisie. Voor consumenten die de bastonen naar eigen smaak willen versterken, is er een optionele Enchant draadloze subwoofer beschikbaar. Deze wordt dus niet standaard meegeleverd met de soundbars.

Dankzij de ingebouwde Chromecast heeft de gebruiker eenvoudig toegang tot meer dan 300 populaire HD-streamingdiensten. Bovendien kunnen de Enchant-soundbars worden aangesloten op andere Chromecast-luidsprekers in het hele huis, voor een indrukwekkende multi-room ervaring.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

De Harman Kardon Enchant-serie is vanaf de herfst 2018 verkrijgbaar in selecte winkels en de website van de fabrikant. De 1300 heeft een prijskaartje van 999 euro en beschikt over wifi, bluetooth, drie hdmi-ingangen en een vermogen van 240 watt. De 800 kost 699 euro, heeft één hdmi-ingang en een vermogen van 180 watt. Verder komen de specificaties overeen. De losse subwoofer kost je nog eens 699 euro en heeft een vermogen van 400 watt. Deze sub is alleen in combinatie met de Enchant-soundbars te gebruiken.

Reacties (1)