‘Google werkt aan speaker met spraakbesturing’

12 mei 2016 1 Minuut 0 Reacties
Google-OnHub

Volgens de bronnen van Recode werkt Google aan een speaker met spraakbesturing. Het model zou de tijdelijke naam 'Chirp' dragen en het product zou gaan lijken op Googles OnHub router.

Amazon heeft een aantal maanden terug een innovatief en mooi product op de markt gebracht in de vorm van de Echo. Deze speaker kan middels spraak bediend worden en beschikt over diverse handige functies. Google zou het succes van de Echo gezien hebben en komt mogelijk met een eigen variant.

Volgens de bronnen van Recode werkt Google aan een speaker met spraakbesturing. Het model zou de tijdelijke naam ‘Chirp’ dragen en het product zou gaan lijken op Googles OnHub router. Google wil hiermee net als Amazon een middelpunt in huis gaan vormen; een speaker waar tegen je kunt praten, waar je vragen aan kunt stellen en waarmee je andere slimme apparaten in huis kunt bedienen.

Amazon heeft laten zien hoe het moet; de Echo is een populair apparaat waarmee je onder meer je lichten kunt bedienen, waaraan je vragen over het weer kunt stellen, waarmee je je e-mail kunt checken en waarmee je todo-lijstjes kunt aanmaken of een wekker kunt instellen. Het is een soort hub waarmee je alles kunt doen. Google heeft al software waarmee dit allemaal mogelijk is, genaamd Google Now.

Advertentie

Volgens de bronnen van Recode zou Google zijn apparaat volgende week tijdens Google I/O aan het publiek willen laten zien. Tot die tijd blijft het gissen naar de exacte werking ervan.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)