Google TV komt naar Europa

26 augustus 2011 1 Minuut 0 Reacties
Google-TV-feature

Google TV is in de VS al een tijdje geleden gelanceerd, maar de eerste versie van het smart TV platform werd met behoorlijk wat kritiek ontvangen. Zo blokkeerden vele TV zenders de toegang tot Google TV en werd de presentatie tijdens de CES uitgesteld. Maar, Google heeft nieuw leven weten de blazen in het platform en komt binnenkort met Google TV 2.0, welke zal draaien op het Android platform.

Google heeft tot op heden altijd aangegeven dat er voorlopig geen plannen zijn de dienst ook over de grenzen aan te bieden, maar volgens de Englese krant The Telegraph zal Google topman Eric Schmidt binnenkort aankondigen dat Google TV binnen zes maanden in de UK gelanceerd wordt. Wanneer de UK eenmaal aan de beurt is zal het ook niet lang meer duren voordat Google doorreist naar andere landen binnen West-Europa.

Google TV is in principe een smart TV platform dat Google vorig jaar in producten van onder meer Sony en Logitech wist te integeren. Zo lanceerde Sony een heuse Google TV en bracht Logitech de Revue set-top-box op de markt welke speciaal was ingericht voor Google TV. Door de slechte reacties op de eerste versie van Google TV werd ook de lancering van meerdere Google TV producten uitgesteld. Met versie 2.0 zouden inmiddels ook fabrikanten als Samsung en Vizio zich aansluiten.

Overigens heeft Google recentelijk de mobiele hardware divisie van Motorola overgenomen. Hiermee wordt Google hardware producent en heeft ze met Motorola een van de grootste spelers op het gebied van set-top-boxen in handen. De kans is groot dat we dus ook Motorola Google TV producten gaan zien.

Advertentie

Google TV moet de strijd aan gaan met de bestaande smart TV platformen van onder meer Samsung, LG en Panasonic. Net als met deze platformen kun je met Google TV online content bekijken naast de traditionele TV kanalen. Voor meer informatie over Google TV verwijzen we je naar dit artikel.

Reacties (0)