Google onthult Google TV officieel

21 mei 2010 1 Minuut 0 Reacties
google_tv_intel

Google heeft gisteren officieel het nieuwe Google TV Internet platform voor TV's gepresenteerd. Met dit product wil Google TV kijken drastisch veranderen en de grote verandering staat gepland in de herfst van 2010. De slogan van Google TV is 'when the web meets TV and TV meets the web', waarmee het bedrijf aangeeft dat ze internet functionaliteiten naar de traditionele TV kijk ervaring wil brengen. Wat je normaal gesproken qua internet mogelijkheden op je computer doet zou volgens Google precies zo en net zo makkelijk op TV moeten kunnen. Verder moet het platform zorgen voor een integratie van al je media bronnen op één apparaat. Ook kun je Android Apps downloaden van de Android Market, mits de apps geen smartphone hardware nodig hebben om te werken.

Momenteel zijn de partners voor Google TV – Sony, Intel en Logitech – druk bezig met het ontwikkelen van hardware voor Google TV toepassingen en worden er al snel TV’s, Blu-ray spelers, game consoles en decoders die gebruik maken van Google TV verwacht. Om gebruik te maken van de internet mogelijkheden kun je de benodigde apparatuur via Wifi of een ethernet kabel koppelen aan je thuisnetwerk. Wanneer een fabrikant van hardware Google TV wil integreren in haar producten moeten deze producten aan bepaalde eisen voldoen. Zo moeten verbinden kunnen maken met het internet (Wifi en ethernet kabel), een HDMI uitgang hebben, voorzien zijn van een zware processor, en alle input apparaten moeten een keyboard en een afstandsbediening (pointing device) hebben.

Het Google TV platform is gebaseerd op Google Android 2.2, hetzelfde systeem dat voor Smartphones gebruikt wordt, de browser is natuurlijk Google Chrome en, verrassend genoeg, wordt ook Flash video compleet ondersteund. Naast het integreren van Google TV in Blu-ray spelers en TV’s zal er door Logitech ook een Google TV box ontwikkelt worden, welke tussen bestaande apparatuur kunt plaatsen – tussen een decoder van UPC en je HDTV bijvoorbeeld.

Volgens Google biedt Google TV dus een compleet nieuwe ervaring en maakt het van je TV een compleet nieuw mediacentrum dat je bijvoorbeeld ook kunt gebruiken als foto slideshow, games console of muziekspeler. Helemaal nieuw is het natuurlijk niet, want we kennen bijvoorbeeld Samsung’s Internet@TV platform en Sony’s Internet TV platform al. Maar, Google weet er wel voor te zorgen dat ze merk onafhankelijk blijft en een zeer grote hoeveelheid aan technieken en informatie ondersteunt.

Advertentie

Meer informatie: www.google.com/tv

Reacties (0)