Geen beeldinstellingen meer aanpassen met de THX Media Director

27 mei 2011 1 Minuut 0 Reacties
media-director-thx

Je kent het vast wel; je hebt net een nieuwe plasma of LCD TV gekocht en nu wil je natuurlijk de optimale beeldkwaliteit. Maar, wat is die optimale kwaliteit en waarom zit er zoveel verschil tussen films? In een interview met 3DRadar heeft Rick Dean, senior vice president van THX, wat informatie door laten schemeren over over een nieuwe techniek die het aanpassen van de beeldinstellingen van je TV overbodig zou maken.

De THX Media Director is in principe wat metadata dat op compatibele Blu-ray discs en DVD’s geplaatst wordt. De THX Media Director gecertificeerde TV communiceert dan automatisch met de discs om de beeldinstellingen op je TV te optimaliseren. Volgens Dean is de kans groot dat je TV in de verkeerde modus staat aangezien er zoveel verschillende instellingen zijn. Dit geldt niet alleen voor TV’s en Blu-ray spelers, maar ook voor andere componenten binnen je home cinema systeem, zoals AV receivers.

Fabrikanten die al toegezegd hebben mee te werken aan dit systeem zijn Sharp, Panasonic en LG. Het is onduidelijk of Dean zich met de THX Media Director puur op 3D films wil focussen. Het lijkt ons ook zeker een goede stap voor 2D content.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)