Focal presenteert Celestee: High-end koptelefoon met 40mm drivers

28 januari 2021 1 Minuut 0 Reacties
Focal Celestee

Focal heeft vandaag een nieuwe koptelefoon gepresenteerd onder de naam Celestee. Dit nieuwe model moet topkwaliteit audio leveren zonder compromissen in een modern jasje.

De Celestee is niet zomaar een koptelefoon, maar is echt voor het high-end segment. Het is de opvolger van de Elegia. De koptelefoon beschikt over een 1 5/8″ (40mm) ‘M’-shaped Aluminium/Magnesium domefull-range speaker driver om audio zonder compromissen te brengen. De hoofdband is van leer met een microfiber binnenkant. De over-ear headphone beschikt aan de binnenkant van de oorkussens over semi-anilineleer voor extra comfort. Aan de buitenkant vinden we tevens een leren afwerking met een grill van roestvrij staal. De Celestee is verkrijgbaar in Navy Blue met koperen accenten.

Het gaat hier dus ook niet om een bluetooth koptelefoon, maar een bekabeld model. Wel heeft Focal ervoor gezorgd dat je dit model gemakkelijk mee kunt nemen met de bijgeleverde case in dezelfde kleuren als de Celestee. Ook de bijgeleverde kabels kun je zo gemakkelijk meenemen. Je krijgt er een mini-jack kabel van 1,2 meter en een mini-jack to jack adapter bij.

Celestee – specificaties

Type: Circum-aural closed-back headphones
Impedantie (weerstand): 35 Ohms
Gevoeligheid: 105dB SPL / 1mW @ 1 kHz
THD: 0,1 % @ 1 kHz / 100 dB SPL
Frequency response: 5Hz – 23 kHz
Speaker driver: 1 5/8″ (40mm) Aluminium/Magnesium ‘M’-shaped dome
Gewicht: 430 gram
Meegeleverde kabels: 1 x 4 ft. (1.2m) OFC 24 AWG cable with 1/8″ (3.5mm) unbalanced TRS Jack connector 1 x Jack adapter, 1/8″ (3.5mm) point socket1/4″ (6.35mm) point plug
Meegeleverde case: 250mm x 240mm x 120 mm

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

De Celestee (Focal 1000 Series) is te koop vanaf januari 2021. De prijs van deze hoofdtelefoon is 999 euro bij lancering.

Lees meer over Focal.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)