Eerste indrukken van Samsung’s 2011 Smart TV platform

25 maart 2011 3 Minuten 0 Reacties
Samsung-smart-tv

Smart TV's zijn voor flatscreen TV's datgene dat smartphones waren voor mobiele telefoons. Een nieuwe interactieve en verbonden wereld opent zich op onze TV's en Samsung is er helemaal klaar voor het haar nieuwe 2011 Smart TV platform. Recentelijk hebben we Panasonic's Viera Connect platform onder de loop genomen, maar in dit artikel vertellen we je over de eerste indrukken van Smart TV van Samsung.


Smart TV’s zijn de nieuwe sensatie op de TV markt en zal de komende jaren flink groeien. Een nieuwe interactieve en verbonden wereld opent zich op onze TV’s en Samsung is er helemaal klaar voor het haar nieuwe 2011 Smart TV platform. Recentelijk hebben we Panasonic’s Viera Connect platform onder de loop genomen, maar in dit artikel vertellen we je over de eerste indrukken van Smart TV van Samsung.

Als je de nieuwe Smart TV interface opstart kom je meteen op een introductie/start scherm. Vanuit hier kun je applicaties, diensten, web browsing, etc. selecteren. De nieuwe web browser (hieronder afgebeeld) laat je gemakkelijk over het hele internet surfen. Samsung hoopt ook haar App platform snel uit te breiden. Samsung Apps werd in 2010 al geïntroduceerd en in 2011 wil het merk nieuwe ontwikkelaars aantrekken en de focus nog meer leggen op user generated apps.

Advertentie

Dit artikel is met toestemming gebaseerd op content van www.flatpanelshd.com

Social TV

Niet geheel verrassend kun je met Smart TV ook toegang krijgen tot de wereld van social media. Zo kun je direct posts plaatsen op Facebook of Twitter, video’s bekijken en delen op YouTube en je familie of vrienden bellen via Skype. Lokale diensten zijn ook beschikbaar, afhankelijk van de regio.

Wanneer je een film kijkt of een game aan het spelen bent kun je ook een Facebook of Twitter applicatie openen aan de zijkant van het scherm. Hier kun je dan in een picture-in-picture modus je gedachten delen met je vrienden.

Streaming naar smartphones en tablets

Een andere nieuwe feature is de optie om content te streamen van het ene apparaat naar het andere. Dit was voorheen al mogelijk via DLNA (of AirPlay), maar nu kun je ook content van je TV naar je mobiele apparaten streamen. Dus wanneer je een TV show wilt kijken tijdens het koken kun je gemakkelijk een tablet PC meenemen naar de keuken ende tuner van je TV gebruiken om de show live te streamen naar je tablet. Vooralsnog werkt deze feature alleen met Samsung smartphones en tablets. Je kunt natuurlijk ook nog steeds DLNA gebruiken om video, muziek en afbeeldingen vanaf andere apparaten naar je TV te streamen.

Alles bedienen met je smartphone

Het is niet alleen maar mogelijk content te streamen van en naar je smartphone, het is ook mogelijk om je Samsung TV volledig te bedienen. Je kent de situatie wel; zit je net lekker op de bank wanneer je jezelf realiseert dat de afstandsbediening aan het andere einde van de kamer ligt. Toch heb je vaak je smartphone bij de hand en nu kun je deze gebruiken als tweede afstandsbediening.

Hopelijk krijgen we snel een nieuwe Samsung TV onder ogen voor een uitgebreide review van de TV en het Smart TV platform, maar wat we tot nu toe gezien hebben belooft veel goeds.

Bron: FlatpanelsHD


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)