Eerste indrukken van LG’s 2011 Smart TV platform

28 maart 2011 4 Minuten 0 Reacties
lg-smart-tv

Smart TV is de volgende generatie TV's met internet en interactiviteit. De TV fabrikanten hopen internet content de huiskamer in te brengen en de communicatie met andere consumenten elektronica te verbreden. We hebben eerder het Viera Connect platform van Panasonic en het Smart TV platform van Samsung al onder de loop genomen en in dit artikel kijken we naar LG's nieuwe internet platform - ook Smart TV genaamd. De Smart TV interface van LG is te vinden op de meeste nieuwe 2011 LG TV's.

Je hebt misschien wel eens TV’s gezien met toegang tot YouTube en TV’s met ingebouwde DLNA streaming om muziek, films en afbeeldingen van andere apparaten naar de TV te sturen. Maar dit is alleen nog maar het begin. In de toekomst zullen TV’s drastisch evolueren en de grote revolutie die plaatsvond van mobiele telefoons naar smartphones wordt gekopieerd in het TV universum met ‘Smart TV’.

Dit artikel is met toestemming gebaseerd op content van www.flatpanelshd.com

LG’s Smart TV

In 2011 wil LG de krachten van het internet, DLNA, USB opnamen, en TV bediening samenvoegen in één complete oplossing genaamd Smart TV. Het home scherm verschijnt wanneer je de Smart TV knop op de afstandsbediening indrukt. Aan de linkerzijde zie je de video content die je bekeek voordat je in de Smart TV interface terecht kwam, in het midden zie je LG’s Premium diensten waaronder YouTube toegang en film verhuur, en aan de rechterzijde zie je alle connecties die je maakt (kunt maken) met apparaten in je thuisnetwerk. De diensten die LG aanbiedt zijn wel afhankelijk van de regio (land) waar je woont.

Advertentie

Wanneer je dieper in de mogelijkheden duikt zul je zien dat dit puur het oppervlak is. LG’s Smart TV’s kunnen video, muziek en afbeeldingen zeer intuïtief behandelen en als, bijvoorbeeld, een film weergegeven wordt vanaf je NAS server maakt de TV automatisch verbinding met IMBD.com en wordt informatie over acteurs, regisseur, etc. getoond op het scherm.

Bedien alles met je smartphone

LG heeft geprobeerd een gebruiksvriendelijke en simpele interface te ontwikkelen en mocht je het willen kun je alles bedienen met een smartphone die draait op iOS, Android of Windows 7. Bij de duurdere modellen geeft LG ook een zogenaamde Magic Motion afstandsbediening die gebruik maakt van handgebaren zoals we die kennen van de Nintendo Wii.

Maar er is meer mogelijk als je een smartphone hebt. Zo kun je content vanaf je smartphone direct naar de TV streamen. Dit was voorheen ook al mogelijk via DLNA, maar LG heeft het simpeler gemaakt met Wifi Direct. Dit houdt in principe in dat je op Play kunt drukken op je smartphone en de video begint te spelen op TV.

Web browser met Flash en Java ondersteuning

Sommige TV fabrikanten hebben in het verleden gepoogd een web browser op hun TV’s te integreren maar bijna elke poging liep op niks uit. LG belooft dat Apps de beste manier zijn om content van het internet op TV te krijgen maar LG begrijpt ook dat sommige gebruikers liever de vrijheid van een web browser hebben. Om deze reden heeft het merk een volledige web browser met Flash en Java ondersteuning aan Smart TV toegevoegd.

App Store komt eind dit jaar

Het internet ontwikkelt continue en smartphones passen zich hierop aan. TV’s moeten tegenwoordig hetzelfde doen en LG hoopt dat waar te maken met een App Store. Panasonic en Samsung hebben hun Viera Market en Smart Hub winkels al gelanceerd, maar op die van LG moeten we nog even wachten. Eind derde kwartaal kunnen eigenaren van een nieuwe LG TV via een firmware update de App Store verwachten.

Het LG Smart TV platform ziet er dus zeer interessant uit, maar dat kunnen we eigenlijk wel over elk groot merk zeggen. De vraag is wie deze slag gaat winnen en wie gaat zich waarmee onderscheiden?

Bekijk hier en hier LG’s volledige TV line-up voor 2011.

Bron: FlatpanelsHD


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)