Denon presenteert digitale netwerk-stereoreceiver DRA-100

04 september 2015 2 Minuten 0 Reacties
Denon-DRA-100

De DRA-100 netwerk-stereoreceiver is volgens Denon gemaakt voor kritische HiFi-luisteraars die op zoek zijn naar een compact en hoogwaardig ontwerp.

Denon kondigt vandaag een uitbreiding aan van de nieuwe Denon Design-serie. De DRA-100 netwerk-stereoreceiver is volgens het bedrijf gemaakt voor kritische HiFi-luisteraars die op zoek zijn naar een compact en hoogwaardig ontwerp. De receiver is uitgerust met geavanceerde muziekweergaveopties zoals ingebouwde Wi-Fi voor het streamen van hoge resolutie muziek, AirPlay, Bluetooth en verschillende andere digitale en analoge ingangen.

Denon DRA-100

In de tweekleurige DRA-100 met aluminium behuizing huist een digitale 2×70 W-versterker met DDFA-technologie. Het uitgangsgedeelte is discreet opgebouwd, voor een hogere signaal/ruisverhouding en minder vervorming in vergelijking met conventionele versterkers in de D-klasse. Een subwoofer pre-out is beschikbaar om nog meer bas aan het geluid toe te voegen. De originele geluidstechnologieën van Denon zoals de AL32 Processing met Master Clock-ontwerp, die is ontwikkeld voor de hoogwaardige Hi-Fi-componenten van Denon, moeten zorgen voor een betere luisterervaring.

De DRA-100 is standaard voorzien van Bluetooth- en Wi-Fi-connectiviteit voor draadloos streamen. Muziekliefhebbers kunnen door middel van hun Wi-Fi-thuisnetwerk (of een bedrade aansluiting met de RJ-45 Ethernet-LAN-poort) verbinding maken met internet en via muziekstreamingdiensten zoals Spotify Connect van hun favoriete muziek genieten. Bovendien kun je kiezen uit duizenden internetradiozenders. De DRA-100 is compatibel met DLNA 1.5 waardoor het streamen van muziek vanaf een lokale computer of NAS-station mogelijk wordt.

De DRA-100 ondersteunt MP3, AAC, WMA en audiobestanden met hoge resoluties tot 192 kHz/24-bits (WAV, FLAC, AIFF), evenals DSD-bestanden van 2,8 MHz en 5,6 MHz. Dezelfde bestanden kunnen worden afgespeeld via de USB-poort aan de voorkant, waarmee bovendien direct vanaf een iDevice muziek kan worden afgespeeld. Muziek kan vanaf draagbare apparaten worden gestreamd via de Bluetooth-connectiviteit. De DRA-100 wordt geleverd met NFC (Near Field Communication) om sneller te kunnen koppelen. Met de Denon Hi-Fi Remote App, beschikbaar voor zowel Apple- als Android-apparaten, kun je de DRA-100 via het draagbare apparaat van jouw keuze bedienen.

Ook zijn er meerdere digitale ingangen (2 optische en 1 coaxiale) voor compatibiliteit met digitale audiobronnen, samen met twee analoge stereo-ingangen voor bestaande analoge bronnen. De DRA-100 is uitgerust met een speciaal circuit voor de hoofdtelefoonversterker, dat zich kenmerkt door een operationele high-speed breedbandversterker met lage vervorming die is gekoppeld aan een volledig discreet opgebouwd uitgangsgedeelte. Om te kunnen worden gebruikt met een breed scala aan hoofdtelefoontypes, is de DRA-100 uitgerust met een instelbare regeling van de hoofdtelefoonimpedantie. Er zijn drie instellingen: een lage, gemiddelde en hoge impedantie.

Prijs en beschikbaarheid

De DRA-100 is vanaf oktober verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van 999 euro, in een zwart/ zilverkleurige afwerking.

Reacties (0)