Denon gaat voor zelflerende hoofdtelefoons met Nura-technologie

07 april 2023 1 Minuut 1 Reacties
Denon hoofdtelefoon

Denon neemt de Nura-technologie op in de productlijn. Nura maakt zelflerende hoofdtelefoons die de luisterervaring van iedere consument optimaliseert. De combinatie van Denon's ervaring in audiotechniek met Nura's gepersonaliseerde luistertechnologie moet volgens het bedrijf buitengewone audio details opleveren en luisteraars het gevoel geven dat ze op de voorste rij zitten bij een concert. 

De technologie van Nura wordt toegevoegd aan het Masimo Adaptive Acoustic Technology (AAT) platform, het audioplatform van het bedrijf achter merken als Denon en Marantz. Masimo AAT maakt gepersonaliseerde luisterprofielen voor iedere gebruiker, gebaseerd op het unieke gehoor van ieder individu. Masimo AAT meet de gehoorgevoeligheid van de gebruiker en stemt het geluid daar op af. Op basis van deze data creëert het een geluid waar geen detail of subtiliteit onbeluisterd blijft. In combinatie met Denon’s audio expertise maakt het een nauwkeurigere en preciezere geluidsweergave mogelijk.

De fusie van de twee audio pioniers verandert de wereld van gepersonaliseerde audio, aldus Denon zelf. Nu kunnen eindgebruikers het beste van het beste ervaren op het gebied van gepersonaliseerd luisteren. Het eerste Denon-product met Masimo AAT wordt naar verwachting dit jaar nog geïntroduceerd.

Reacties (1)