Denon DHT-S416 is een 2.1-soundbar met Google Chromecast

17 september 2020 1 Minuut 5 Reacties
denon-dht-s614-2

Denon heeft donderdag een nieuwe soundbar onthuld, die ondersteuning aanbiedt voor Google Chromecast. Dat is de Denon DHT-S416.

Dit is de Denon DHT-S416

Dankzij Chromecast kun met de Denon DHT-S416 Hi-Res Audio van muziekdiensten zoals Google Play Music, YouTube Music, Amazon Music HD, Spotify, Tidal, Deezer en Qobuz via wifi streamen. Daarnaast kun je het apparaat aansturen via de Google Assistent, wanneer je al een slimme speaker in huis hebt staan. De DHT-S416 kun je verder kopppelen aan andere speakers met Chromecast voor een draadloos multiroom-systeem.

De DHT-S416 is 5,6 cm hoog en daarmee plat genoeg om onder de meeste moderne tv’s te plaatsen. Ondanks het platte ontwerp is hij voorzien van 1,25 x 4,4″ full-range ovale drivers en twee 1″ tweeters voor de heldere en ritmische middentonen en hoge tonen. De aparte subwoofer is voorzien van een 5,25″ driver in een behuizing met poort voor een diepe bas op laag niveau. Dankzij de draadloze verbinding met de soundbar kan de subwoofer uit het zicht geplaatst worden.

De Denon DHT-S416 kan een multikanaals geluidsspoor nabootsen op het surroundsysteem in een thuisbioscoop en een prima muziekkwaliteit leveren.

Advertentie

De DHT-S416 van Denon kan aan de muur worden gemonteerd en de installatie neemt enkele minuten in beslag. Dankzij ondersteuning voor HDMI ARC en CEC kan de soundbar ook worden bediend met de afstandsbediening van de tv. Als HDMI ARC niet beschikbaar is, biedt de DHT-S416 een optische ingang en hij kan draadloos worden gekoppeld via bluetooth om muziek, podcasts en andere audiocontent te streamen.

De soundbar heeft drie EQ-voorinstellingen, namelijk Film, Muziek en Nacht. De DHT-S416 biedt ook drie Denon Dialogue Enhancer-modi voor beter verstaanbare spraak tijdens het tv kijken. Bovendien is de DHT-S416 voorzien van een Pure-modus waarmee de surround processing wordt uitgeschakeld.

Prijs en beschikbaarheid

De DHT-S416 kost 329 euro en is vanaf september verkrijgbaar bij erkende Denon-dealers.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Piet

Piet
17 september 2020 om 21:38

Dit lijkt wel gewoon een rebrand van de polk signa s3

Inloggen
Tom

Tom
14 oktober 2020 om 10:22

het is dat jij het zegt.. Ik ben even gaan kijken en inderdaad praktisch hetzelfde

Inloggen
The Boss

The Boss
27 september 2020 om 10:01

Al bij iemand in bezit zo jais het een top apparaat of…????

Inloggen
Dirk

Dirk
04 oktober 2020 om 15:51

Heb hem 3 dagen geleden gekocht samen met een LG 65″CX Oled , en ik moet zeggen ik vindt het voor het geld een erg goed klinkende soundbar voor het geld , ik ben zeker geen audiofiel ,hij kan goed luid zonder te vervormen , de presets zijn erg goed en je kan hoog mid en laag nog iets bij regelen met voor elk een didicated knop erop , bass en volume elk los te verstellen , sub doet ook erg goed zijn werk , ik vindt het voor mij een goede aankoop …

Inloggen
Maarten

Maarten
02 juni 2021 om 18:51

Ik heb gisteren mijn Denon s416 gekregen heb hem alleen met de HDMI
Arc Aangesloten op mijn lg c9 55oled
Maar het geluid klinkt nergens naar .
Stem is helder maar de rest is een blikken trommel wat doe ik verkeerd.

Inloggen