De LG GX Soundbar is een platte soundbar voor onder je televisie (update)

08 juli 2020 1 Minuut 0 Reacties
lg-gx-soundbar

LG heeft een nieuwe soundbar gepresenteerd: de GX Soundbar. Dit is een platte soundbar die naar verhouding veel hoger dan normaal is. Het gevaarte zou een perfecte aanvulling moeten zijn voor de zeer slanke GX-oled-tv van het merk. Beide producten kun je het beste aan de muur hangen.

Dit is de LG GX Soundbar

De GX Soundbar heeft afmetingen van 144,6 cm bij 15 cm bij 3,25 centimeter. Hoewel het de bedoeling is dat je hem aan de muur ophangt, kun je hem ook op de stalen standaard zetten. Die zit ingebouwd. Qua lengte past de soundbar goed bij de 65 inch versie van de LG GX-oled-televisie. De tv is ook erg dun, de dunste die LG tot nu toe gemaakt heeft, waardoor zo’n dunne soundbar dus helemaal niet misstaat. De soundbar is in feite in 3.1-systeem en biedt ondersteuning aan voor Dolby Atmos en DTS:X.

Verder kun je rekenen op passthrough van 4k-beelden en Dolby Vision. Daarnaast zijn bluetooth en e-arc eveneens aanwezig op de LG GX Soundbar. Wat niet heel dun is, is de subwoofer die meegeleverd wordt. Die plaats je het liefst uit het zicht. Het is tevens mogelijk achterspeakers te installeren en te koppelen aan dit systeem. Het gaat dan om de SPK8-speakers, die als achterkanalen kunnen dienen. Vanaf deze maand moet de soundbar te koop zijn in Amerika, maar helaas heeft LG nog geen prijs bekendgemaakt. In de VS kost die 1299 dollar.

Update 23-07

De LG GX soundbar is verkrijgbaar vanaf 27 juli voor een adviesprijs van 999 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)