Smart Reference 5 K: eerste high-end draadloze speaker van Canton

03 maart 2020 2 Minuten 1 Reacties
canton-smart-reference-5K

De Duitse luidsprekerfabrikant Canton heeft haar eerste high-end slimme speaker aangekondigd. Het nieuwe model is draadloos en behoort tot de Reference-serie, waar alleen de beste audioproducten van Canton zich toe mogen rekenen. 

Verschillende opstellingen mogelijk

De Smart Reference 5 K behoort daarnaast ook tot de Smart-reeks van slimme speakers. Daardoor kan hij communiceren met de andere producten die onder deze lijn vallen. Natuurlijk kan hij ook in een standaard stereo-opstelling worden geplaatst. De speaker beschikt daarnaast over multi-kanaals versterkers, waardoor hij uitstekend dienst kan doen als audiocentrum van je thuisbioscoop. Aan de achterkant is er voor de fans van analoog een XLR- en RCA-aansluiting aanwezig. Aan de digitale kant is er een USB-aansluiting en ondersteuning voor S/PDIF (zowel optisch als coaxiaal) aanwezig. Geluid wordt draadloos via bluetooth aptX naar andere speakers overgeheveld.

Luidsprekers volgens eigen ontwerp

Het apparaat heeft een vermogen van 600 watt per luidspreker. De woofers worden ondersteunt door een basreflexsysteem voor de lage tonen. Het bedrijf heeft daarvoor een eigen concept ontwikkeld, dat het ‘basgeleiding’ noemt. In feite komt het erop neer dat het systeem trillingen uit de behuizing voert en de impact van stroomgeluiden zo klein mogelijk blijft. Ook zou het systeem ervoor zorgen dat de plaatsing van de luidsprekers niet meer zo belangrijk is. De middentoondrivers (18 centimeter) en de woofers (2 x 20 centimeter) zijn voorzien van membranen met een keramische wolfraamstructuur. Volgens het bedrijf zou dit de moleculaire structuur van aluminium voor zo’n 20% omzetten in een met wolfraamdeeltjes verfijnde keramische structuur. De relatie tussen stevigheid en gewicht zou zo worden geoptimaliseerd, waardoor de interne demping beter is. De behuizing is opgetrokken uit hoogwaardig meerlaags laminaat met een dikte van 5 centimeter. De karakteristieke gefreesde boogvorm zou daarbij voordelig zijn voor de akoestiek. Het apparaat is 108,5 centimeter hoog en weegt zo’n 35 kilo. Volgens het bedrijf wordt de pianolak afwerking in twaalf stappen tot stand gebracht. De productie vindt plaats in de Duitse deelstaat Hessen. De Smart Reference 5 K is verkrijgbaar in het wit en zwart en moet per paar maar liefst 8200 euro opleveren.

Reacties (1)