Cambridge Audio lanceert Evo-serie streamingapparaten

09 april 2021 1 Minuut 0 Reacties
Cambridge Audio Evo 150 2

Cambridge Audio gaat de concurrentie aan met Naim. Het bedrijf komt namelijk met de Evo-serie, bestaande uit all-in-one streamingapparaten waar je alleen nog een paar speakers op moet aansluiten.

Cambridge Audio komt met de Evo 75 en Evo 150, twee fraai vormgegeven apparaten waarmee je al je favoriete muziek kunt streamen en kunt beluisteren op twee aangesloten luidsprekers. De apparaten zijn gebaseerd op het StreamMagic-platform van Cambridge Audio en bieden daardoor ondersteuning voor DLNA, AirPlay 2, Bluetooth, Chromecast, Spotify Connect, Tidal Connect, Qobuz, aptX HD Bluetooth, internet radio en Roon (ready).

De Evo 75 en Evo 150 worden aangestuurd door Hypex NCore Klasse D versterkers en bieden een vermogen van respectievelijk 75 watt en 150 watt. Beide apparaten beschikken over RCA-inputs, optische en coaxiale inputs, HDMI ARC én een 3.5mm-poort voor een hoofdtelefoon. De Evo 150 komt daar bovenop met een MM Phono-aansluiting, asynchrone usb en gebalanceerde XLR-inputs. Ook kan de Evo 150 twee paar speakers aansturen.

De apparaten beschikken over een 6.8-inch lcd-paneel waarop alle informatie getoond wordt, maar natuurlijk is er ook een bijbehorende smartphone-app om de muziekweergave mee te bedienen. Kopers kunnen ervoor kiezen de zwart geanodiseerd aluminium behuizing af te werken met hout (walnut) of panels gemaakt van Richlite (een nieuw materiaal, gemaakt van gerecycled papier).

Advertentie

De Cambridge Audio Evo 150 en Evo 75 zijn later deze maand te koop voor respectievelijk 2.500 euro en 2.000 euro. Later dit jaar kunnen we ook een Evo-cd-speler (900 euro) en bijpassende Evo S-luidsprekers (750 euro) verwachten.

Reacties (0)