Bowers & Wilkins lanceert T7 draadloze Bluetooth-speaker

22 oktober 2014 2 Minuten 0 Reacties
Bowers-Wilkins-T7

Nu nagenoeg alle audiofabrikanten draadloze Bluetooth-luidsprekers in het assortiment hebben kon Bowers & Wilkins natuurlijk niet achterblijven. Het bedrijf lanceert deze week dan ook zijn eerste draadloze speaker in de vorm van de B&W T7.

De T7 van Bowers & Wilkins combineert Bluetooth audiostreaming en een compacte behuizing, maar moet volgens de fabrikant pure hifi-kwaliteit zonder draden bieden. Alles in en om de speaker draait om geluidskwaliteit. De luidspreker bevat de allereerste commerciële toepassing van de Bowers & Wilkins Micro Matrix-technologie. Naadloos én draadloos muziek beluisteren dus.

De Micro Matrix honingraatstructuur van de T7 – gebaseerd op de Bowers & Wilkins speakers van de Abbey Road Studios – moet zorgen voor een stijfheid van de kast en biedt een robuust platform voor de drive-units in de T7. De T7 gebruikt twee hoge-output drive-units om een extra dimensie te geven aan lage frequenties. De twee driver units in de T7 zijn het resultaat van een lang evaluatieproces, uitgevoerd door Bowers & Wilkins ingenieurs. Het gebruik van aptX Bluetooth moet er voor zorgen dat geen enkel hifi-detail verloren gaat in de draadloze verbinding.

Bowers & Wilkins heeft naar eigen zeggen zijn best gedaan om het aantal knoppen tot een absoluut minimum te beperken, terwijl de functies van het apparaat nog altijd bediend kunnen worden. De onopvallende bediening op het apparaat worden ondersteund door een unieke collectie van audiocues die zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met Mira Calix, een internationale componist, artiest en performer die op de meest uiteenlopende manieren met geluid werkt.

Advertentie

De T7 is de meest draagbare luidspreker die Bowers & Wilkins ooit heeft gemaakt. Met zijn compacte behuizing is de T7 speciaal ontworpen om makkelijk meegenomen te worden. Bij normaal gebruik gaat de oplaadbare accu 18 uur mee. Ondanks de compacte afmetingen van de T7, is de luidspreker volgens de fabrikant robuust. Het rubberen omhulsel biedt extra bescherming.

De T7 van Bowers & Wilkins is begin november 2014 beschikbaar voor een adviesprijs van 349 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)