B&O onthult draadloos audiosysteem voor tv’s, receivers en speakers

30 september 2013 1 Minuut 0 Reacties
Bang-Olufsen-draadloos-audiosysteem

Bang & Olufsen heeft tijdens de CEDIA-beurs in Denver een nieuwe draadloze audiotechnologie gepresenteerd. De nieuwe techniek maakt het mogelijk om externe speakers draadloos met een tv te koppelen en zal in nieuwe tv's geïntegreerd worden.

Een huiskamer vol kabels is iets dat we allemaal maar al te graag ontwijken maar helaas zijn er nog niet veel goede oplossingen. B&O wil daar verandering in brengen en komt met een eigen draadloos audiosysteem dat gebaseerd is op de WISA (Wireless Speaker and Audio Association) standaard; Immaculate Wireless Sound. Met deze technologie is het mogelijk om hoge kwaliteit, ongecomprimeerde 24-bits audio naar maximaal acht speakers te versturen, zonder dat daar een kabel bij aan te pas komt.

Bang & Olufsen heeft jarenlang aan de techniek gewerkt en geeft aan dat het nu tijd is om Immaculate Wireless Sound in producten te verwerken. Het bedrijf gaat de techniek integreren in onder meer tv’s, speakers en audiosystemen zodat meerdere speakers draadloos gekoppeld kunnen worden. Een tv die uitgerust wordt met de techniek wordt ook voorzien van een surround decoder en verstuurt dus het surround-geluid richting de betreffende speakers. De tv zelf dient dan als center speaker zoals ook al in huidige opstellingen van het bedrijf mogelijk is.

Het mooie is dat de WISA-standaard een open standaard is en dus door andere fabrikanten gebruikt kan worden. Mochten zij dit willen dan kunnen ze de techniek integreren en het zo mogelijk maken B&O speakers draadloos te koppelen aan een receiver, Blu-ray speler of ander component. Ook reeds bestaande systemen kunnen volgens B&O voorzien worden van een draadloze zender en ontvanger die de techniek ondersteunen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)