B&O BeoSound A1: bluetoothspeaker zonder wifi maar mét Alexa

14 mei 2020 2 Minuten 0 Reacties
B&O BeoSound A1 2e generatie

Bang & Olufsen heeft de tweede generatie van de BeoSound A1 draagbare bluetoothspeaker aangekondigd. De nieuwe versie heeft een waterdicht ontwerp, krachtigere drivers en een verbeterde accuduur. Bijzonder aan het apparaatje is dat digitale assistent Alexa ermee kan worden opgeroepen, ondanks de afwezigheid van een internetverbinding.

Klein maar krachtig

De originele BeoPlay A1 stamt alweer uit 2016 en was toen de kleinste en betaalbaarste draagbare speaker in het assortiment van B&O. Het nieuwe model is op een aantal punten flink verbeterd ten opzichte van deze voorganger. Zo is de speaker nu water- en stofdicht, en zou met zijn IP67-classificering een half uur op 1 meter diepte onder water kunnen vertoeven. De batterijduur is verhoogd naar 18 uur op 70 decibel, en maar liefst 48 uur op 55 decibel. Op de speaker zit een LED-indicator die aangeeft hoelang de batterij nog meegaat, iets dat je ook kunt zien in de Bang & Olufsen-app. De knoppen op het apparaatje zijn groter en duidelijker, en zitten dichter bij het lederen polsbandje zodat je ze makkelijk kunt indrukken wanneer je de speaker in je handen vasthoudt.

Ook het geluid moet een stuk beter zijn. Er is een 3,5 inch aluminium driver aanwezig voor de lage- en middentonen, plus een 0.75 inch ‘silk dome’ tweeter voor de hoge tonen. Met deze opstelling kan de speaker een 360 graden geluidservaring bieden. Daarnaast is ondersteuning toegevoegd voor QualComm’s audioformaat aptX Adaptive. De speaker heeft drie ingebouwde microfoons die het onder andere mogelijk maken om hem in te zetten voor conference calls. Voor die doelstelling is er ondersteuning voor Microsoft’s Swift Pair en Google’s Fast Pair-protocollen.

Een addertje genaamd Alexa

Het meest verassende wapenfeit van de BeoSound A1 is de aanwezigheid van Amazon’s digitale assistent Alexa. Normaal gesproken vereisen digitale assistenten een internetverbinding om opdrachten te kunnen verwerken. Daar zit dan ook net het addertje onder het gras. Hoewel ondersteuning voor Alexa weldegelijk ingebouwd zit, wordt het daadwerkelijk verwerken van opdrachten gedaan door een gekoppelde smartphone, tablet of pc. Deze verbinding wordt gemaakt middels bluetooth 5.1. Bij het instellen van de speaker kun je je Alexa-account toevoegen om de koppeling eenvoudiger te maken.

De B&O BeoSound A1 2nd gen is verkrijgbaar in de kleuren ‘Black Anthracite’ en ‘Grey Mist’ en heeft een adviesprijs van 250 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)