BluOS-update brengt draadloos surround sound naar Bluesound

16 maart 2020 1 Minuut 0 Reacties
Bluesound-Pulse-soundbar

Goed nieuws voor diegenen met een Bluesound-systeem die van draadloos surround sound willen genieten. Het bedrijf achter het systeem heeft namelijk een update voor BluOS beschikbaar gesteld waarmee draadloze speakers aan de surround-opstelling toegevoegd kunnen worden. Dat is echter niet de enige verbetering.

BluOS 3.8 met draadloos surround

Lenbrook, het bedrijf achter het Bluesound ecosysteem, heeft versie 3.8 van het BluOS uitgebracht. Deze update brengt diverse verbeteringen en vernieuwingen, waarvan de mogelijkheid voor draadloos surround een belangrijke is. Mocht je een Powernode 2i of een Soundbar 2i hebben aangesloten op een tv, dan kun je een paar Pulse Flex luidsprekers of elke generatie Powernode gebruiken voor de achterkanalen. Het opzetten van een thuisbioscoopgroep via de BluOS Controller-wizard moet volgens het bedrijf  zeer eenvoudig zijn.

Daarnaast zijn er nog diverse belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Zo krijgen de NAD M12 en M32 die een MDC BluOS 2i-kaart aan boord hebben een update waarmee Apple AirPlay 2 toegevoegd wordt. Ook kunnen Powernode-producten gekoppeld worden aan BlueSound Home Theater-groepen, en de BlueSound Vault en de NAD Masters M50 kunnen voortaan MQA-cd’s rippen. De laatstgenoemde krijgt ook MQA-CD-weergave. Tot slot krijgen custom-install installaties meer controle over spelers, inclusief uitgebreide IR-leercapaciteiten en de optie om zones uit te schakelen.

De update van het BluOS-systeem is per direct beschikbaar via elk BluOS-apparaat.

Reacties (0)