Bluesound Soundbar en de Powernode krijgen stereosurroundinstelling

20 november 2020 2 Minuten 1 Reacties
bluesound-powernode-i2

De meest recente firmware-update voegt een stereosurroundinstelling toe aan de instellingen van de Bluesound Soundbar en de Powernode.

Firmwareupdate Bluesound op komst

Bluesound, een fabrikant bekend om zijn draadloze multiroomspeakers, kondigt aan dat de Soundbar en Powernode mogen rekenen op een verse update. De meest recente firmware-update voegt namelijk de stereosurroundinstelling toe aan beide systemen. De firmware wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd, daar hoef je dus niets voor te doen. De upgrade wordt vanaf 24 november uitgerold naar iedereen. Tegen die tijd zul je dus versie 3.12 aantreffen op je systeem.

De optie is een aanvulling op de instellingen die reeds beschikbaar zijn voor Bluesound-gebruikers. Naast de theatre-surroundinstellingen voor Dolby Digital, kun je straks dus ook kiezen voor stereosurround. Er wordt gebruikgemaakt van zelfontwikkelde technologie door het zustermerk NAD. Het maakt het mogelijk om een surroundmix weer te geven, ook wanneer er uitsluitend een stereosignaal beschikbaar is. De instelling moet een natuurlijk effect leveren. Dolby-opnames worden altijd in het originele formaat weergegeven.

De optie stereosurround haalt de informatie uit de van nature altijd al aanwezige ruimtelijkheid die aanwezig is in goed geproduceerde stereo-opnames. Het genereert dus géén kunstmatige ruimtelijkheid in en er worden ook geen andere ingrepen toegepast aan het originele audiosignaal. Dit zorgt er voor dat het eindresultaat veel dichter bij de originele opname blijft. De Bluesound Pulse Soundbar 2i en de Powernode 2i bieden nu beiden de mogelijkheid om een compleet draadloze home theater surroundopstelling samen te stellen.

Advertentie

“Meer en meer muziekliefhebbers zijn op zoek naar een draadloze surroundopstelling, die toch een kwalitatief hoogwaardige geluidervaring bieden in het dagelijks gebruik”, aldus Matt Simmonds, Bluesound-productmanager. “Het gebruik van stereosurround biedt de consument een subtiel maar uiterst natuurlijke en ruimtelijke weergave via de achterkanalen, zelfs als je uitsluitend een stereobron tot je beschikking hebt.”

Onlangs kondigde het bedrijf ook nog een losse subwoofer aan, die je bijvoorbeeld kunt koppelen aan de Pulse Soundbar. Daar lees je alles over in het eerder geschreven nieuwsbericht.

Reacties (1)