Beoplay H95: nieuwe koptelefoon gepresenteerd door Bang & Olufsen

27 augustus 2020 3 Minuten 0 Reacties
beoplay-h95

Bang & Olufsen presenteert een nieuwe koptelefoon: de Beoplay H95. De koptelefoon heeft onder meer effectieve noise cancellation. Het bekende audiomerk heeft zich voorgenomen "de beste draadloze hoofdtelefoon te creëren die het Deense audiobedrijf ooit heeft geproduceerd". Dat belooft dus wat.

Bang & Olufsen Beoplay H95

Comfort en pasvorm zijn belangrijk om goed te kunnen genieten van geluidskwaliteit. De Beoplay H95 is uitgerust met een ovaal, over-ear ontwerp met zachte oorkussens gemaakt uit lamsleer, die ook bij langdurig gebruik nog steeds lekker moet zitten. De gebruikersinterface is een combinatie van aanrakingsbediening en mechanische toetsen.

Door onderzoek en verschillende experimenten, creëerden de ingenieurs van Bang & Olufsen een oordopontwerp dat goed past rond de oren en dat niet groter is dan nodig. Deze vorm, gemaakt uit zacht memory foam, zorgt er ook voor dat er geen geïrriteerde huid ontstaat. Het ontwerp van de hoofdband is vernieuwd. Het heeft een nette look, bestaande uit rundsleder, op maat gemaakt textiel en zacht gewatteerd met memory foam.

De frame zelf is geborsteld aluminium. De magnetisch afneembare oorkussens van lamsleer kunnen ook draaien en kantelen, waardoor je al gauw een pasvorm vindt die bij jou hoofd past. Passieve geluidsonderdrukking is tevens aanwezig.

De Beoplay H95 is ontworpen rond een set van high-end aangepaste 40mm titanium drivers met neodymium magneten die gemonteerd zijn in gepoorte behuizingen, terwijl het geluidsontwerp is geïntegreerd met behulp van filters in een digitale signaalprocessor ontworpen door Bang & Olufsen.

De hoofdtelefoon bouwt verder op zijn ruisonderdrukking met de meest geavanceerde Active Noise Cancellation (ANC) van alle Bang & Olufsen-hoofdtelefoons, die zowel instelbaar als adaptief is. De prestatie van de ANC is gebaseerd op digitale verwerking en gebruikt zowel een microfoon die geluid opneemt en omkeert als een microfoon die het geluid terugstuurt om zo ruis zoveel mogelijk te onderdrukken.

Aan elke kant van de Beoplay H95 zit een aluminium paneel met daarop een touch interface. Elke paneel heeft een lineaire textuur die het contact bevestigt. Het rechter paneel staat in voor de controle van het volume, terwijl met het linker paneel de ANC en de transparency geregeld kunnen worden.

De Beoplay H95 komt met een batterijduur met meer dan 38 uur speeltijd in één oplaadbeurt, zelfs tijdens het gebruik van ANC. Als je familie of collega’s moet contacteren, zorgen vier microfoons voor helderheid tijdens het bellen. De Beoplay H95 gebruikt beamforming en geavanceerde ruisonderdrukkingstechnologie om zo de stem helder op te vangen, terwijl het tegelijkertijd de achtergrondgeluiden reduceert. Dit houdt ook uitgebreide side-tone verwerking in dat mee zorgt voor een natuurlijker stemgeluid. Bovendien komt de Beoplay H95 ook met een aanpasbare transparency mode die de gebruiker toelaat omgevingsgeluiden te horen zonder de hoofdtelefoon af te zetten.

Je kunt de Beoplay H95 goed vervoeren. De aluminium armen hebben draaibare scharnieren zodat de hoofdtelefoon vlak en naar binnen kan worden opgevouwen tot een klein formaat dat netjes past in een compacte aluminium draagtas. De hoofdtelefoon is gevoerd met bijpassend textiel waardoor het steeds beschermd is tegen stoten als je van de ene plaats naar de andere gaat.

Ook de accessoires – vluchtadapter, oplaadkabel en audiokabel – hebben een bijpassende aluminium behuizing en geweven stoffen snoeren met een lederen band gekregen. Verder is er ondersteuning voor aptX Adaptive en bluetooth 5.1.

Prijs en beschikbaarheid

De Beoplay H95 heeft een adviesprijs van 800 euro en wordt gelanceerd in het Black en Grey Mist. De koptelefoon is beschikbaar online, in geselecteerde verkooppunten en in de winkels van Bang & Olufsen vanaf 10 september 2020.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)