Bang & Olufsen rust BeoSound 1 en 2 uit met Google Assistant en Airplay 2

27 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
bang-olufsen-beosound-1-2-foto-1

Bang & Olufsen heeft vernieuwde versies van de BeoSound 1 en 2 luidsprekers aangekondigd. De nieuwe modellen zijn voorzien van vijf ingebouwde microfoons voor de Google Assistant spraakassistent, en daarnaast komen ze met ondersteuning voor Apple's Airplay 2 en Google's Chromecast.

De nieuwe BeoSound 1 en 2 zijn de eerste slimme speakers van Bang & Olufsen. Beide modellen worden vernieuwd en voorzien van meerdere microfoons zodat gebruikers tegen de ingebouwde Google Assistant kunnen praten. Zelfs wanneer je naar muziek luistert kunnen de vijf microfoons stemcommando’s opvangen en kan de Google Assistant gebruikt worden. Je kunt de microfoons uitschakelen middels een knop onderop de speaker.

Daarnaast beschikken beide modellen over ondersteuning voor Apple Airplay 2 en Google Chromecast. Hierdoor is het mogelijk om de speakers als onderdeel van een multiroom-systeem op basis van Airplay 2 in te zetten en kun je eenvoudig audio streamen vanaf Google-apparaten. Ook geeft Airplay 2 je de mogelijkheid media middels spraakcommando’s voor Siri te bedienen. De BeoSound 1 is een compact draadloos model met accu, terwijl de BeoSound 2 met een stopcontact verbonden moet worden. De nieuwe versies moeten vanaf september beschikbaar zijn voor prijzen van 1.500 euro voor de kleine variant en 2.000 euro voor de grote variant.

Reacties (0)