Bang & Olufsen introduceert BeoLab 14 surround sound systeem

16 mei 2013 1 Minuut 3 Reacties
B-O-Beolab-14

Bang & Olufsen, fabrikant van high-end audioproducten, heeft deze week een nieuw surround systeem gelanceerd. Het nieuwe BeoLab 14 systeem is voorzien van een opvallend maar compact design en moet volgens de fabrikant een dynamisch en rijk surround geluid weergeven.

B&O BeoLab 14

De BeoLab 14 is uitgerust met vier satelliet luidsprekers die een cirkelvormige en van geanodiseerd aluminium gemaakte behuizing hebben. Wat betreft de frontjes biedt B&O verschillende kleurvarianten. De speakers kunnen aan de muur bevestigd worden of op een standaard worden geplaatst. De subwoofer is de speakers die voor de lage tonen moet zorgen maar zorgt tegelijkertijd voor de aansturing van de andere speakers. De subwoofer heeft een cone-vorming design wat eigenlijk aan een chique vaas doet denken.

Volgens B&O is het nieuwe BeoLab 14 systeem flexibel te plaatsen maar is het uiterlijk, in tegenstelling tot veel andere systemen, geen reden om met name de subwoofer te moeten verstoppen. Daarbij is het systeem niet alleen geschikt voor televisies van Bang & Olufsen maar ook voor televisies van andere fabrikanten en nagenoeg elke AV receiver. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen vele uren gestoken in het realiseren van een optimale geluidskwaliteit, ongeacht de ruimte of de aangesloten apparatuur.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

peter

peter
16 mei 2013 om 16:59

Prachtig design dit, waar je dus ook voor betaald. Voor dat bedrag zou ik persoonlijk eerder voor sonus faber of een goldenear set gaan. Ziet er niet zo fraai uit als b&o maar klinkt denk ik persoonlijk 3 x zo goed.

Inloggen
Audio Home

Audio Home
03 april 2020 om 04:02

Peter daar heb je hellemaal gelijk in maar B&O koop je ook meer voor het design en luxe als je echt high end geluid wildt koop je voor het zelfde geld zeker iets anders en ook beters zoals B&W Kef of Magnat dat ziet er niet zo mooi uit maar klinkt wel een heel stuk beter

Inloggen
Audio Home

Audio Home
03 april 2020 om 03:53

Ik heb de B&O BeoLab 14 2.1 met een BeoSound 9000 Mk3 gekombineerd en dat klinkt echt goed mooi stereo beeld ik heb de satellieten net als de BeoSound aan de muur boven de bank hangen de subwoofer staat naast de bank ook het laag van deze set is dik in orde maar dat mag ook wel als je weet wat het gekost heeft het is niet het nieuwste wat B&O op de markt heeft maar het werkt nog steeds zeer goed nat als alle andere B&O apparatuur die ik in huis heb het kost wat maar dan heb je ook wat

Inloggen