Bang & Olufsen introduceert BeoLab 14 surround sound systeem

16 mei 2013 1 Minuut 3 Reacties
B-O-Beolab-14

Bang & Olufsen, fabrikant van high-end audioproducten, heeft deze week een nieuw surround systeem gelanceerd. Het nieuwe BeoLab 14 systeem is voorzien van een opvallend maar compact design en moet volgens de fabrikant een dynamisch en rijk surround geluid weergeven.

B&O BeoLab 14

De BeoLab 14 is uitgerust met vier satelliet luidsprekers die een cirkelvormige en van geanodiseerd aluminium gemaakte behuizing hebben. Wat betreft de frontjes biedt B&O verschillende kleurvarianten. De speakers kunnen aan de muur bevestigd worden of op een standaard worden geplaatst. De subwoofer is de speakers die voor de lage tonen moet zorgen maar zorgt tegelijkertijd voor de aansturing van de andere speakers. De subwoofer heeft een cone-vorming design wat eigenlijk aan een chique vaas doet denken.

Volgens B&O is het nieuwe BeoLab 14 systeem flexibel te plaatsen maar is het uiterlijk, in tegenstelling tot veel andere systemen, geen reden om met name de subwoofer te moeten verstoppen. Daarbij is het systeem niet alleen geschikt voor televisies van Bang & Olufsen maar ook voor televisies van andere fabrikanten en nagenoeg elke AV receiver. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen vele uren gestoken in het realiseren van een optimale geluidskwaliteit, ongeacht de ruimte of de aangesloten apparatuur.

Reacties (3)